Син построи за баща си вила от рециклирани материали


Пенсионирането в уютна вила в гората е мечта за много хора, но не всеки може да си го позволи. Джош Уин помага на баща си да изпълни мечтата си като построи и проектира „Майк Хамкок“ – компактно жилище, разположено на тяхната собственост в Нокомис, Флорида. Вилата е проектиран за достъп на хора с увреждания. Съвременнатаедностайна вила е изработена от използването на рециклирани материали с нискоенергиен отпечатък.

Стилна и устойчива, вилата от 604 квадратни метра е построена с местни и рециклирани материали, включително южен жълт бор, спасен от съседната строителна площадка. Внимателното използване на ресурсите довежда до много малко остатъчни отпадъци. За да се сведе до минимум въздействието върху околната среда, Джош захваща къщата над основата си и засажда три дървета на мястото на едно, което се е наложило да бъде махнато. Систематта за централно охлаждане и отопление е изработена по поръчка и помага да се намалят разходите за енергия до само $ 25 на месец, дори и през лятото.

Фасадата е облицована с вертикално поставена гофрирана метална обшивка, за да съответства на съседната плевня, а интериорът е облицован с южен жълт бор, който минава хоризонтално през конструкцията. Безшевните линии на дървесината, съчетани с големи стъклени плъзгащи се врати, които оформят изгледа на открито, създават илюзията за простор. Оформлението и достъпните за инвалидни колички пътеки обслужват ограничената подвижност на бащата, без да се прави компромис с естетиката.

Източник: Inhabitat.com

Син построи за баща си вила от рециклирани материали
Гласувайте за тази статия

placeholder