Синият цвят вдига цената на дома


Ако домът ви е боядисан в синьо, или имате синя баня, кухня, коридор, тогава имате късмет. Според голямата американска брокерска фирма Zillow, сините стаи значително увеличават стойността на дома ви. Сините бани са на върха на списъка, като добавят до „5,400 долара повече от очакваната продажна цена.“ С толкова много нюанси, от които можете да избирате, кое синьо ви дава най-добрият бонус? Докладът на Zillow казва, че светлосините бани са най-добри, въпреки че всяко синьо работи добре в тази посока.

Анализът на компанията се е провел след разглеждането на над 32 000 снимки от продадени имоти в цялата страна, за да се види как някои цветове влияят на продажната цена, в сравнение с подобни домове с бели стени.

Стените, боядисани в хладни, естествени нюанси като бледо сиво или много светло бежово, също присъстват в най-ефективните обяви.

Екстериорният цвят на дома също може да окаже въздействие върху продажната му цена. Домовете, боядисани в „greige“ – смесица от светло сиво и бежово, се продават за 3 496 долара повече от подобни домове боядисани в кафяво или със сива циментова замазка.

Някои цветове всъщност могат да възпрат купувачите. Домове с по-тъмни стени, най-вече в трапезарии, се продават с 2,031 долара по-малко от очакваното. Въпреки това, липсата на цвят може да има най-голямо отрицателно въздействие, тъй като домовете с бели бани се продават с 4,035 долара по-малко.

Ако очаквате скоро да продадете дома си, или инвестирате в имот, избирайте внимателно цвета 🙂

Източник: Zillow.com

Снимки: Internet

Синият цвят вдига цената на дома
3.5 (70%) 2 глас(а)

placeholder