Сметките в еко-къща на Темза са 2.50 паунда на ден


Еко-къща на частен остров в Темза бе пусната в продажба, а цената е 1 млн. паунда. това изобщо не е обикновен дом. По време на Втората световна война островът е служил като център за възстановяване на ветерани и е бил съставен от малки къщички. Сега мястото може да се похвали, че сметки не надхвърлят 2.50 паунда на ден.

Къщата се намира на остров Уейър Котидж, като в близост до имота има и хубав парк. Самият дом разполага с три спални, захранва се с енергия чрез термопомпа, като тя служи и за водоснабдяване.

Този „умен дом“ е построен през 2012 г. от в една от бившите дървени къщи за ветерани, запазвайки само една от оригиналните стени.

Сегашният собственик на имота Ема Грант, която е живяла там в продължение на 9 години, коментира, че да живееш на подобно място е все едно да си в “друг свят”. „Това е едно чудесно решение за всички, които имат прекалено много стрес в живота си и искат да избягат от шума и обществото“, споделя тя.

Вилата разполага сys 143 квадратни метра помещения с кухненски бокс и хол/ трапезария, три спални, две бани, сервизно помещение, гардеробна и мецанин.

Къщата разполага с подово отопление в цялата сграда и най-съвременна аудио, отоплителна и осветителна система. Тя също така използва слънчеви панели за събиране на енергия и сондаж с изворна вода за осигуряване на течаща вода.

Имотът разполага и с още 92 квадратни метра складово помещение, което настоящият собственик е използвал като работилница.

Предната част на имота разполага с тераса с изглед към реката и място за акостиране. Има и голяма градинска площ от страната, която гледа към реката, а от другата страна е още една открита градина, която гледа към залива на Темза.

Източник: dailymail.co.uk ; novini.london

Сметките в еко-къща на Темза са 2.50 паунда на ден
Гласувайте за тази статия

placeholder