Соу Фуджимото идва в София за SHARE 2018


На 7 юни гост на SHARE 2018 в София ще бъде Соу Фуджимото, един от най-големите съвременни японски архитекти , започнал своята  практика със Sou Fujimoto Architects през 2000 година. Оттогава е награден с редица отличия. Той е носител на приза в Световния архитектурен фестивал в категория „Частен дом“ през 2008 г., получава международна стипендия на RIBA през 2012 г. и е обявен от The Wall Street Journal за Иноватор на архитектурата за 2014 година„.

Соу Фуджимото е най-младият архитект, който приема поканата на Звездната галерия 2013, на 41 години. Триизмерният стоманен решетъчен облак, който той създаде бе възнаграден с голям успех. Но много от творбите му не се стремят просто да определят структура, а да приложат пространството – „Основната функция на архитектурата е да накараме хората да се отнасят към пространствата по нов начин“.

Създадените от него пространства са синтез на природата и архитектурата, събрани по необикновен начин, за да допринесат за щедрото обогатяване на архитектурния език.

На 7 юни в София Хотел Балкан архитекти от 11 държави ще представят своите проекти (Италия, Белгия, България, Великобритания, Иран, Румъния, Турция, Полша, Холандия, Франция и САЩ). Председател на Share София 2018 ще бъде арх. Борислав Игнатов – председателя на УС на КАБ

Източник: КАБ

Соу Фуджимото идва в София за SHARE 2018
Гласувайте за тази статия

placeholder