Спете безплатно в най-отдалечения хотел на света


Не можете да понасяте повече хората около вас? Напрегнати сте в работата? Градската обстановка ви смазва? Може да помислите за терапия, но като добавка имаме много по-бързо решение: престой в най-отдалечения хотел в света.

Разположен край брега на Източна Гренландия, на остров Ittoqqortoormiit , този хотел ви очаква с отворени врати. Само с 450 местни жители, Ittoqqortoormiit (не се шегуваме, това е истинското му име) предлага гледка от най-високата планина в Арктика, най-еголемия национален парк в света и гледки към Северното сияние.

Макар самият хотел да не е безплатен, то от Hotels.com могат да ви уредят с безплатен престой в Къщата за гости Ittoqqortoormiit. Мястото е основано през 1925 г. от група инуити. „Това е едно от най-отдалечените населени места в света. Най-близките съседи на Ittoqqortoormiit са овцебиковете, полярните мечки и моржовете“, коментират от Hotels.com. „Датският „Сириус патрул“ (отряд от елитни датски кучета), който се намира на 266 километра е една от най-уважаваните военни части в света.“

При резервация пътниците могат да получат отстъпката, ако използват кодът „REMOTE“ я Hotels.com (ще трябва да платите 1% от цената на стаята и приложимите данъци). Целият процес обаче е относително бърз, тъй като офертата изтича на 31 декември. Съществуват и няколко ограничения. Например, посещенията до март месец 2019 година са силно ограничени и непрепоръчителни. 

„Пролетта е идеалното време за посещение в Ittoqqortoormiit. Островът е замръзнал за девет месеца от годината, но температурите от началото на пролетта варират от -20 градуса до -16. Когато лятното слънце грее, температурите могат да достигнат до цели 8 градуса, но все пак ще ви се наложи да вземете грейките, шалове и, разбира се, шапка“.

За да достигнете до хотела, трябва първо да минете през Рейкявик, Исландия, преди да се качите на по-малък самолет до град Акурейри, където ще прекарате нощта наблюдавайки китове сред фиордите. След това ще вземете трети самолет до Constable Point и накрая хеликоптер до славната земя на Ittoqqortoormiit, преди да отпътувате до къщата за гости с АТВ.

Предупреждение! Тази дестинация не е за хора със слабите сърца, тъй като може да откриете, че полярните мечки и други опасни диви животни обикалят острова. Така че е време да си зададете въпроса: Имате ли достатъчно смелост за Ittoqqortoormiit? 

Спете безплатно в най-отдалечения хотел на света
Гласувайте за тази статия

placeholder