Стаи в цвят на листопад


Измежду студените дъждовни капки греят цветовете на есенните листа, които носят в себе си зрелите плодове и лятното слънце, което ще се върне парещо чак догодина…

Предлагаме ви няколко стаи, декорирани основно с цветовете на листопад, от които можете да почерпите идеи как да запазите най-красивото от есента в домовете си. Те са дизайнерски и много скъпи, но във всеки българин се крие креативността да създава от нищо нещо и то да е много, много красиво, особено когато вложим в творенията си собствените си мисли и емоции и уникалната си идентичност.

Нюанси на оранжевото с червени акценти. Това е решението на дизайнера Джеймс Тафин за шоурума на Givenchy в Манхатън.

1

Всекидневната стая на дизайнера Tino Zervudachi в парижки апартамент е декориран с врати с шарка на костенурка. Завесите от коприна в цвят коняк и кафяво кадифе. Креслата са от 1940 г. на  Jansen. Между прозорците има статуя на Луиза Милър пред картина на Joseph Beuys.

2

Дизайнерът Thomas Jayne убеждава собствениците на тази къща във Филаделфия да подчертаят стените на дневната с памучни тапети в цвят на шоколад, за да създадат подходящ фон за големият портрет „Bill“ на Chuck Close и другите произведения на изкуството.

3

В тази стара къща в Бостън, декорирана от Wells & Fox, акцентът е картина на  Christopher Wool. Поръчковите фотьойли под прозореца са облечени в дамаска от Claremont.

4

Тъмнокафява коприна покрива стената в дневната в манхатънския апартамент на модния дизайнер и колекционер на произведения на изкуството Kasper. Отделено е голямо пространство на колекцията му от картини и рисунки на стари майстори.

5

В библиотеката на този апартамент в Канзас, Мисури, две кушетки от Williams-Sonoma Home обособяват местата за сядане. Полираните никелови лампиони в дясно и кафявата боя на стената са от Restoration Hardware.

6

Абстрактни платна от 70-те са окачени над дивана в манхатънския апартамент на Richard Lambertson и John Truex.

7

Огледало от 40-те във формата на слънчоглед в старо злато е над камината в дневната във френската „селска“ къща, ремонтирана от Jean-Louis Deniot и сестра му Virginie Deniot.

8

В дневната, в декорирана от Miles Redd къща в Калифорния, между прозорците със завеси от коприна на Lee Jofa, има огромно огледало от  John Rosselli Antiques. Гранитните настолни лампи са от  Jasper. Дамаската на столовете и на двуместното канапе в ляво е от Kravet print. Възглавниците в бежово и кафяво са от кадифе на Clarence House.

9

По материал на Architectural Digest.

Стаи в цвят на листопад
5 (100%) 3 глас(а)

placeholder