Стара църква се превърна в офис на архитект


Исторически параклис в Белгия наскоро бе превърнат от Studio klaarchitectuur в нетрадиционно офисно пространство. Наречен Waterdog, проектът има за цел да превърне архитектурната работа в почти духовно преживяване.

„Поради статута на параклиса като историческа сграда, проектът за обновяване беше обвързан с няколко ограничения“, казват архитектите. „Например, жизненоважно е историческият характер на сградата да остане непокътнат. Това бе постигнато чрез издигането на нова конструкция от нулата, напълно отделена от историческата сграда в ярък контраст със старите стени.“

В сърцето на сградата е запазено голямо разкошно пространство, разположено в задната част на параклиса. Таванът на трезорите добавя към величието на пространството. „Натрупването на различни офиси и разпръскването на различните отдели по етажите, се създава постоянно усещане за динамика в работното пространство“, добавят архитектите.  

Въпреки че сградата е предимно офис пространство за архитектурното студио, някои от нейните площи са отворени за посетители и се очаква да се проведат различни събития. 

Снимки: Marc Scheepers, Flos&Beeldpunt, Toon Grobet

Стара църква се превърна в офис на архитект
Гласувайте за тази статия

placeholder