Стара вятърна мелница се превърна в супер модерен дом


Архитектите от Beech Architects превърнаха 125-годишна вятърна мелница в Суфолк, Англия в модерна къща за гости. Тя разполага с наблюдателница, покрита с метален покрив и поръчкови мебели, които да задоволят и най-капризния вкус и отговарят на заобления интериор.

Високата 18 метра вятърна мелница е построена през 1891 г. и е играла важна роля в селскостопанското производство по онова време. Въпреки това сградата е била неизползваема от десетилетия, докато Beech Architects не я възстановяват. Собствениците, геодезист и съпругата му, които живеят в съседната къща, планират да дават под наем новата къща за гости, за да помагат на бюджета си.

„Най-голямото предизвикателство при проектирането беше възстановяването на шапката, която не беше предназначена за вярна историческа реконструкция, а по-скоро като съвременна и иновативна интерпретация, служеща също и като наблюдателница“, казват от архитектурното студио за Dezeen.

Архитектите добавиха изолационни панели към външните стени и покриват цялата конструкция с дървена наблюдателница. Гъвкава дървена ребрена система, произведена от MetsaWood, е покрита от 200 панела от цинк. Този конкретен елемент от постройката е причината някои местни жители да се оплакват, че структурата не се вписва в обкръжението и изглежда „извънземна“. Независимо от това проектът за преобразуване наскоро получи номинация за наградата на RIBA (The Royal Institute of British Architects или Кралски институт на британските архитекти).

Източник: Inhabitat.com

Стара вятърна мелница се превърна в супер модерен дом
Гласувайте за тази статия