Стара захарна фабрика в Бруклин става на офис сграда


Историческа фабрика получи нов живот благодарение на базираната в Ню Йорк архитектурна фирма ODA и Triangle Assets.  Проектът изследва както адаптивната повторна употреба, така и историческото запазване в трансформирането на бившата захарна рафинерия Arbuckle Brothers в творчески офис пространства. Сградата ще бъде чувствително обновена до съвременни стандарти, като същевременно внимателно ще й бъде съхранена и историята – от сдържаната индустриална палитра до нова отразяваща фасада.

Построена през 1898 г., масивната структура за пръв път служи като захарната фабрика на братята Arbuckle. След като сградата е превърната във винарна, предната конструкция на е съборена, като остават само три от оригиналните фасади. След това сградата остава празна и изоставена в продължение на 50 години, докато агенцията за недвижими имоти Triangle Assets закупува имота с цел обновяване.

Triangle Assets се обръщат към ODA, за да превърне склада с площ от 21 300 квадратни метра разположени на 10 етажа в гъвкави офиси, които гледат към панорамната гледка към Манхатън и крайбрежието на Уилямсбърг. Интериорът също е минимално облечен в тухла и стомана, изложени на въздействието на индустриалното наследство на обекта. Съществуващите исторически особености, като арковите теракота и осмоъгълните колони, са възстановени и изложени. Сградата също е точно до парк Бруклин Бридж, което я прави единствената частна сграда в парка, благодарение на даряването от собственика на почти 1400 квадратни метра земя на парка. Новата кристална западна фасада отразява парка и залезите над реката.

„Тъй като разговорът свързан с наследството и опазването нараства,  10 Jay Street  е отличен пример за това как градовете по света възстановяват и променят сградите“, се казва в прессъобщение за проекта. „Дизайнът се осмелява да оспори начина, по който се виждат забележителните сгради и по този начин създава уникални нишки, които да свързват старото с новото, индустриалната епоха с цифровата ера и да създават продукт за модерната епоха.“

Източник: Inhabitat.com

Стара захарна фабрика в Бруклин става на офис сграда
Гласувайте за тази статия

placeholder