Страхотна къща с формата на дънери е място за душевен мир


Тази нестандартна къща е построена за всички, които искат да излязат на спокойствие и тишина сред природата, но без да губят комфорта на дома си. Къщата Birkedal е разположена на датския остров Мон и са истински природен рай. Проектирана от архитекта Ян Хенрик Янсен, селската, но изискана вила е изработена от девет взаимосвързани цилиндъра. Тя е напълно облицована с тънки естествени борови трупи, създавайки безпроблемна връзка с гъстата гора и поляна, които обграждат дома.

Архитектът от Копенхаген казва, че закръгленият дизайн е вдъхновен от брезовите дървета, намиращи се на острова. Той е искал да създаде място за душевен мир, което да наподобява малки пънове от смърч и да се слее с величествените дървета, които обграждат дома. Къщата се състои от 300 квадратни метра и има отделна сауна. Тя е изцяло облицована с тънки естествени борови трупи, които контрастират добре с извънредно големите рамки на прозорците, които излизат извън контурите на сградата.

Уникалния дизайн се получава от девет взаимно свързани цилиндрични сгради. Така домът се сдобива уникална кръгла форма, отвътре и отвън. Вътрешните стени на къщата са облицовани с грубо изрязани дървени ивици и дъски, всички боядисани в бяло, което дава на къщата съвсем съвременно усещане. Въпреки това, мозаечните подови настилки, съставени от речни камъчета, осигуряват докосване на селски дизайн. Извитите форми продължават през интериора, където дневната и спалните са замислени като уютни индивидуални пашкулени пространства.

Източник: Inhabitat.com

Страхотна къща с формата на дънери е място за душевен мир
3.5 (70%) 2 глас(а)

placeholder