Строителен работник загина на строеж


Строителен работник загина, след като падна в асансьорна шахта на новострояща се сграда в столичния квартал “Младост 3”, съобщават от вестник „24 часа“. Инцидентът станал около 9,50 ч, а от фирмите, работещи на обекта, отричат 45-годишният мъж да е техен служител. Строителят бил на 4-ия, последен, етаж на сградата, когато полетял надолу в строящата се асансьорна шахта.

Хора, работещи на обекта, коментираха, че сградата е обезопасена и най-вероятно човекът се е подхлъзнал. На въпрос дали им е колега отказаха коментар и се скриха. От полицията единствено съобщават, че човекът не е от София, пишат от „24 часа“.

Заедно с полицията на място пристигат и служители на Главна инспекция по труда. Те трябва да се произнесат в 14-дневен срок какви ще са санкциите, ако се установи, че сградата не е била обезопасена. Разпитали и управителите на фирмите, които работят на обекта. Оказало се обаче, че мъжът нямал трудов договор, и всеки отричал да е нарушил закона и да е наел човек, без да подпише с него.

За първите 10 месеца на годината инспекцията по труда е извършила над 3900 проверки и е установила 19 хил. нарушения в строителния бранш.

Снимка: 24 часа

 

Строителен работник загина на строеж
Гласувайте за тази статия

placeholder