Строителството на най-високата сграда в света продължава


Jeddah Tower, дело на архитектите от Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, е проектирана да бъде най-високата сграда в света. Въпреки това строителството е спряно до 63-ия етаж. Сега, според местните новини, строителството е възобновено. Щом проектът бъде завършен, което се предвижда да стане през 2020 г., сградата ще се издигне на небето на 1000 метра.

Според изданието Times of Oman, кулата струваща 1,5 милиарда долара, и известна още като Кралската кула, създаде доста предизвикателства в строителството. „Ние се сблъскваме с доста закъснения. При проекти с такъв мащаб винаги имате закъснения. Надявам се, че ще възстановим графика, който имахме. Ще отворим за бизнеса до 2020 г., надяваме се. „каза Муниб Хамуд, главен изпълнителен директор на корпорацията Jeddah, в интервю за Times of Oman.

Изграждането на тази кула е истинско предизвикателство, така че закъснението не е напълно неочаквано. Тази височина никога не е била достигана преди и изисква много допълнителна работа, включително от експерти, които проверяват кулата всяка седмица, за да се уверят, че тя е напълно стабилна. Можете да си представите каква катастрофа ще е, ако дори малък процент от нея не е изрядно построиен. Дори и със закъсненията, кулата трябва да има бетонна обвивка и облицовка до следващата година и тя ще бъде отворена за обществеността през 2020г. В момента най-високата сграда в света е 827 метра в Дубай.

 

източник: Inhabitat.com

Строителството на най-високата сграда в света продължава
3.5 (70%) 4 глас(а)

placeholder