Строят нова сграда към училище в Благоевград


Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът на Благоевградската професионална гимназия Антон Драгоев направиха първа копка на триетажнанова сграда по проект „Инвестиции за подобряване качеството на образователната среда в Благоевградската професионална гимназия“. На церемонията присъстваха още заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева, Христина Шопова, представители на институции, ученици и граждани.

„Това е поредният проект, който община Благоевград реализира по ОП „Региони в растеж 2014- 2020“. Проектът е на стойност около 1 400 000 лв. Това е надграждане на постигнатото до този момент- санирахме сградата, покривът е нов, като в самият проект е включено и газифициране на сградата, с което целим да осигурим комфортни условия и за учители, и за ученици. Вярвам, че професионалното обучение възвърне своите позициите. С оглед на обстановката, от личен опит мога да кажа, като ръководител, че ние търсим най- много хора с техническо образование и така е навсякъде“, каза д-р Камбитов при откриването. Той припомни, че проектът се изпълнява по приоритетна Ос 3, а по Ос 1 започва изпълнението на дейности по Трето основно училище „Димитър Талев“, Пето СУ „Георги Измирлиев“, в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ започва изграждане на физкултурен салон. „Община Благоевград стъпка по стъпка върви към подобряване на образователната инфраструктура“, допълни д-р Камбитов и пожела на изпълнителите да се справят в срок, а на учениците- една успешна година.

От своя страна директорът на Благоевградска професионална гимназия Антон Драгоев благодари на кмета д-р Атанас Камбитов.

С реализирането на проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия“ учениците ще имат достъп до модернизирана материална база със специализирани кабинети, лаборатории, изцяло оборудван физкултурен салон. Работилницата по „Автомобилна мехатроника“ ще бъде оборудвана с професионални машини и диагностични уреди, които са от изключителна необходимост за практическата подготовка на гимназистите и реализацията им на пазара на труда. Кметът Камбитов заяви, че в Инвестиционната програма за следващата година ще бъде заложено обновяване на спортната площадка в учебното заведение.

Възможностите за обучение, които ще предостави училищната база, ще привлекат нови ученици, ще създадат по-добра работна среда и ще изведат Благоевградска професионална гимназия сред водещите гимназии в региона.

Източник: Община Благоевград

Строят нова сграда към училище в Благоевград
Гласувайте за тази статия

placeholder