Строят сграда със златни тухли в Манхатън


Тази пролет Манхатън ще получи първата ръчно построена позлатена тухлена сграда на улица Orchard Street 196. Жилищната сграда от 94 апартамента е резултат от сътрудничеството между Адам Ростън от INC, разработил интериорния дизайн, и Бен Шаул, основател на Magnum Real Estate Group. И двамата виждат потенциала за по-текстурирана сграда в район изпълнен с богати хора и изкуство.

„И двамата смятаме, че традиционна стъклена сграда няма да се впише в околната среда“, казва Ролстън, който търси най-подходящия материал, който да се впише в квартала, бил дом на вълни имигранти в продължение на десетилетия, но достатъчно луксозен, за да привлече съвременни жители.

Той открива такъв кандидат в занаятчийски испански тухли, които се изливат със златен прах, който постепенно ще се окислява и ще стане по-тъмен с течение на времето. Произведени от 130-годишния производител Cerámica La Covadonga, тухлите ще представляват най-разпознаваемата долна фасада на сградата. Те ще бъдат внесени от испанското село Cadaqués, известно също със своята аншоа и източник на вдъхновение за художника Салвадор Дали. Тухлите символизират еклектичната и трансформационна природа на квартала.

Интериорът на апартаментите, които варират от студиа за $ 965 000 до четири стайни апартаменти за по $ 6 500 000, използват мебели в топли цветове с богат, естествен, рафиниран и груб вид в съчетание с бетон, бял орех и черен мрамор с класически бял връх. Жителите в сградата също могат да се насладят на двуетажен фитнес клуб и СПА център, обзаведена тераса на покрива с шезлонги и кухня на открито. „Искахме покривът създава чувство за общ тип, което да събира цялата резиденция заедно“, казва Шаул.

 За строежа на сградата са поръчани 60 000 з;атни тухли като всяка от тях съдържа 24-каратов златен прах.

Строят сграда със златни тухли в Манхатън
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder