Светъл дом от рециклирано дърво


Тази уникална къща доказва, че рециклираните материали са не по-малко добри  и могат да бъдат основата за създаването на неповторим дизайн. Жилището е дълго само 8 метра, но въпреки това побира в себе си комфорта на палат. Новаторите-строители на Wood & Heart, намиращи се в Ню Хемпшир, проектират къщата с компактна, но сложна дневна, е обляна в естествена светлина благодарение на три големи прозореца.

От външността до вътрешността, малкото пространство е проектирано така, че да предлага всички удобства на нормалния дом. Структурата е облицована с кедрово дърво, което допринася за уюта на дома.

Дървените акценти подчертават интериора като сред тях виждаме дървесина от черен орех и африкански махагон, твърда дъбова дървесина покрива пода, а плаващи черни орехови рафтове и дървена маса за хранене правят мястото още по-привлекателно. Таванът е направен изцяло от грубо изрязани дъски от рециклиран дървен материал. Три големи прозореца и 13 малки прозорчета осигуряват достатъчно място за естествена светлина

 

Жилищното пространство е топло и удобно, със спален таван и разтегателен диван за гостите. Кухнята, макар и компактна, има достатъчно място за приготвяне на хубава храна с печка с четири горелки и 24-инчова керамична фурна.

Къщичката, която може да бъде поместена на стандартно ремарке, в момента се продава за 85 000 долара, включително всички мебели, уреди и декор.

Източник: Inhabitat.com

 

Светъл дом от рециклирано дърво
Гласувайте за тази статия

research symptoms