Тинейджър скри шапката на дизайнери и готвачи


19-годишният главен готвач Флин Макгари стартира Еурека, клуб за хранене, на 12-годишна възраст в детския си дом в долината Сан Фернандо. Доста напреднал за възрастта си, той продължил да се обучава с хора като Даниел Хъмм от престижния ресторант Eleven Madison Park, Грант Ахатц от Alinea и Ари Теймор от Alma. След седем трудоемки години МакГари реши да отвори първия си ресторант – Gem. Той се намира в Ню Йорк и е с общо 28 места.

Концепцията на ресторанта е проста: МакГари иска да създаде усещане като на вечеря вкъщи, където той контролира храната, атмосферата и дизайна. Проектирането на мястото, безкрайното търсене на перфектния стол и приготвянето на изискана храна са водещите занимания за младежа.

„Исках да псе очувствам сякаш ми плащат, за да проектирам собствения си апартамент. Исках да се отърва от всеки елемент, който би изглеждал като ресторант. Без рецепция, без две главни маси – всичко, коетое синоним на ресторант беше избегнато. Използвам само мебели с функция, които са необходими, но исках и клиентът да се чувства сякаш не е в ресторант.“, споделя младежът.

Всичко маси в заведението са правени по поръчка като всяка една от тях разполага с функцията да се разтяга. Така една маса може да побере двама, четирима или дори шестима гости. „Моят приятел Брет Робинсън, който е интериорен дизайнер, помогна много за това. Брет и аз просто рисувахме масите на парчета хартия. Той имаше работник, който обработваше метал във Филаделфия и го нави да ги направи. Всяка една маса е малко по-различен от другата.“, разказва собственика.

Понеже бюджета свършва бързо, Брет и МакГари трябва да импровизират. Те използват талантите на други свои приятели, за да завършат дизайна на ресторанта. Така една от импровизациите са пердетата на големите прозорци.

Източник: Clever

Снимки: Eric Chakeen

 

Тинейджър скри шапката на дизайнери и готвачи
Гласувайте за тази статия

placeholder