Топ 10 на най-опасните пътища по света!


Ако работата ви е свързана с изграждането а пътища, тяхната безопасност, проектиране или каквато и да е друга задача около създаването на пътища, то тези няколко примера имат какво да ви кажат.

Транс-сибирската магистрала, Русия

Наред с транс-канадската магистрала и Австралийската Магистрала 1, транс-сибирската магистрала е една от най-дългите в света. Води от Владивосток до Санкт Петербург. Пътят е дълъг 11 000 километра.

The Trans Siberian Highway 251

Магистрала 1, Мексико

Докато някои части от Магистрала 1 са покрити с асфалт, по-голямата част от нея се състои от прахоляк и скали, извиващи се между опасни пропасти, без парапети или мантинели.

DSC07115-620x300 241

Обходният път на Стелвио, Италия

Може и да не е най-ужасяващият път в нашия списък, но със сигурност е най-извиващият се – и затова този 2,7-километров път в Италианските Алпи създава много ядове на шофьорите.

stelvio-pass 231

Котопакси – вулканичният път в Еквадор

Въпреки че има много опасни участъци, които тръгват от пан-американската магистрала, 40-километровия черен път, който я свързва с Националния вулканичен парк Котопакси в Еквадор оглавява списъка.

221

Панамериканската магистрала – от Аляска до Аржентина

Както току-що видяхме, много опасни пътища тръгват от Панамериканската магистрала настрани, но самата магистрала може да бъде доста опасна също.

2111

A44 в Англия

Въпреки че този път от Оксфорд до Абъристуит в Обединеното кралство не е опасен като предишните, по някаква причина A44 е отговорен за толкова много сблъсъци с коли, че правителството вече е решено да се намеси с мерки за противодействие.

191

Път A682 в Англия

Подобно на път A44, магистрала A682 в Англия изглежда като доста тих и спокоен път. През последните няколко години обаче там са станали стотици смъртни случаи.

201

Пътят от Арика до Икике Чили

Шофирането по протежение на пътя може да изглежда по-скоро безобидно, минавайки през плоски и широки отворени пространства, но очевидно шофьорите често се успиват в измамно чувство на сигурност, която ги кара да настъпват газта и…..много пъти това завършва с катастрофа.

181

От Съчуан до Тибет, Китай

Този път с рекордните над 7500 смъртни случая на всеки 100 000 шофьори е доста сериозна причина за страх. Поради падащите камъни, лавини и лоши метеорологични условия шофьорите със сигурност трябва да карат много внимателно.

171

Патиопуло-Пердикаки в Гърция

Пътят Патиопуло-Пердикаки в Гърция е тесен, осеян с дупки, липсват му мантинели и е много хлъзгав, особено когато вали.

161

 

Топ 10 на най-опасните пътища по света!
5 (100%) 2 глас(а)