Триъгълна къща на плажа е истински рай


Дом с красив изглед към плажа от известния архитект Уилям Морган  се появи на пазара за $ 1.75 милиона. Сумата може да ви се струва голяма, но получавате наистина много за парите си. Къщата е проектирана да бъде семейна резиденция на архитекта. Постройката е изградена от дървен материал и е висока три етажа, но най-забележителното при нея е формата на труъгълник. Това е направено със стратегическа за цел да даде нереални гледки към крайбрежието на Атлантическия бряг в Джаксънвил, Флорида.

Морган строи зашеметяващия дом през 1972 г. за семейството си. Обемът на къща се състои от две плоскости, оформящи триъгълник, една обърната за влизане на улицата, а другата с изглед към тревист склон и води направо на плажа. Според ученият Робърт МакКартър, уникалният дизайн е „вдъхновен от структурата на древния римски морския град Херкулан“.

Макар да е интересна и странна архитектурна прищявка, домът е създаден в удивително отворен пространство на интериора. Отвътре къщата е облечена в мед и дървени плоскости с много високи наклонени тавани и много прозорци и стъклени врати. Всичко това води до четири открити тераси.

Триъгълна къща на плажа е истински рай
Гласувайте за тази статия