Учител построи мечтания си дом върху пикап


Учителят в начално училище Джейкъб Уитлинг прекарва голяма част от 35-те си години, живеещ или изграждащ приказни къщички като всички те са изработени от рециклирана дървесина. Но сега амбициозният строител поема ново предизвикателство и построява къщичка в каросерията на пикап. Уитлинг и Сара Ъндърууд се разхождат от една невероятна дестинация до друга само и единствено със своята кола.

Още от ранна възраст, Уитлинг винаги е бил вдъхновен от приказки, замъци и колибки. Тази колибка върху кола е малка конструкция, облечена в рециклирано дърво. Домът на колела има достатъчно място за двойката да се отпусне, когато не е заета да изследва нови и вълнуващи дестинации.

Кабината е с удължен обем с асиметричен покрив. Предната част на къщичката се е надвесила над кабината на пикапа, като добавя достатъчно място за спокоен сън. Под таванското помещение, жилището се състои от пейка с удобни възглавници и компактна, но функционална кухня. Различни прозорци, изработени също от старо дърво, наводняват вътрешното пространство с естествена светлина и осигуряват естествена вентилация.

Кабината на камиона със сигурност е една от най-иновативните малки къщи, които някога сме виждали, но пътуващата двойка има дори още по-големи планове. Джейкъб и Сара планират да отворят „земя на колибите“ в северозападната част на Тихия океан, където ще построят серия от малки къщи с изглед към планините. Гостите в колибковата общност ще могат да наемат помещенията самостоятелно или за големи групови събития.

Източник: Inhabitat.com

Учител построи мечтания си дом върху пикап
Гласувайте за тази статия

placeholder