Удължават процедурата за концесиониране на летище София

Процедурата се удължава до 31 януари 2017 г.


Удължаваме процедурата за концесиониране на летище София до 31 януари 2017 г. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по повод изказаната днес позиция от група народни представители, за прекратяване на концесионирането на летище София. По думите му, причината за удължаването на срока е постъпило искане от един от големите летищни оператори в Европа.

Това ще даде възможност на следващото правителство да вземе решение дали да продължи процедурата по концесиониране на столичното летище, каза още министър Московски. Той допълни, че концесията на летището не е била самоцел на сегашното правителство. С авансовото плащане, което е минимум 640 млн. лв. е планирано да бъде изплатен дългът на БДЖ, който е под 500 млн. лв., а останалите средства ще бъдат инвестирани в локомотиви и вагони.

Тези които са за спиране на концесията трябва ясно да отговорят от къде ще бъдат осигурени необходимите средства за БДЖ, каза още министър Московски. Той изтъкна, че не е редно дългът на дружеството да се изплаща, като се взима държавен заем, който да се плаща от всички данъкоплатци. Концесията е единственият начин, по който бихме могли да оздравим БДЖ, допълни той.

Удължават процедурата за концесиониране на летище София
Гласувайте за тази статия

placeholder