Уютни стари къщи по Коледа


Строени преди много години, старите селски къщи носят характерен дух и прелест. Понякога се намират хора, които събуждат заспалите им огнища и им връщат живота и смеха. Особено по Коледа.

Ето няколко такива истории със страхотен край и безкрайно бъдеще. 🙂

Преди 10 години Патрик МакГуайър наследил малка вила в Уисконсин, обитавана от… патици, прилепи, полски мишки, еноти…  Собственикът на McGuire Architectural Interiors в Чикаго приел предизвикателството. Подменил изгнилите греди, сложил изолация и изградил кухня и постепенно направил вилата, която била в семейството му от 4 поколения, отново годна за обитаване. Днес боровата облицовка и работещата камина придават на пространството малко по-рафиниран стил от стила на миещите мечки. Патрик използва къщата като ловна хижа, но всеки декември той я украсява с любов и празнува Коледа със семейството си сред старомодния ѝ чар.

Дизайнерката от Минеаполис  Jennaea Gearhart казва „Има нещо вълшебно в бялата стая. Особено по Коледа“. Нищо чудно, че когато със съпруга си Курт и трите им деца се местят в къща от 1910 г., тя проектира почти всичко в бяло, което подчертава реставрираните ѝ находки и чаровните декоративни акценти, особено по Коледа. Резултатът е ефирна зимна приказка, която не се нуждае от сняг. И снегорин.

Дизайнерката Мариса Бистани и съпругът ѝ търсели стара къща с характер, където да прекарват почивните и празничните дни с децата си на открито. Открили занемарена, но прекрасна къща от 19 век в Личфийлд Каунти, Кънектикът. Ремонтирана, по Коледа къщата е направо зашеметяваща.

Джули Холоуей е съсобственик в дизайнерската фирма „Milk and Honey Home“, чийто дом е ранчо от 1970 г. в Розуел, в покрайнините на Атланта. Домът е светъл и весел, макар и с безгрижен и минималистичен подход към украсата по Коледа.

През 2005 г., докато другите семейства в Бейфийлд, Уисконсин, опаковат коледните подаръци, Марк и Джени Бретхайм ремонтират дома си, построен 1879 г. Седели на сгъваеми столчета, отпивали шампанско и си представяли бъдещия си дом и бъдещите Коледи.

Точно преди началото на 2013 г. тази къща в Salisbury била празна и необичана, което не било пречка за Пом и Дейвид Шилингфорд да заменят апартамента в Манхатън за истинска къща в Нова Англия, която грее не само по Коледа.

Семейство Бил и Ейми Мюлер живеят в Чандлър, Аризона. И вярват, че духът на Коледа е в малките неща.

Уютни стари къщи по Коледа
4 (80%) 7 глас(а)

placeholder