В окото на бурята


Домовете на брега на остров Съливан край Чарлстън, Южна Каролина са сред най-великолепните жилища в страната. С изгледи, които изглежда да се простират отвъд безкрайността и задни дворове, граничещи с пристанище Чарлстън, тези луксозни къщи предлагат идеалната комбинация от гледки към океана,  спокойствие и природа. Всичко това е много хубаво, стига да не е по време на сезона с ураганите. През 1989 г. ураганът Уго разруши целият дом на родителите на Джордж Пол, строител и дизайнер на куполни структури. Той възстановява дома, който сега се казва „Окото на бурята“. Проектът е изпълнен  X Dilling през 1991 г. Сега 650-тонният купол-дом се предлага за продажба за цена от $ 4.9 милиона.

Уникалната къща се откроява в купищата от традиционно построени жилища и се намира само на 70 метра от водата. Изграденa от бетон, стомана и стъкло, къщата е с формата на удивителен бял купол и се намира на парцел с площ от почти половин акър. Домът с площ от 331 квадратни метра разполага с три спални и четири бани на горното ниво. Основният етаж е с отворен хол, трапезария и кухненско помещение, което осигурява безпрепятствена гледка към околните райони, тъй като не sa необходими поддържащи гредо зараду куполната конфигурация.

Усамотена веранда с дължина от 15 квадратни метра граничи с основната спалня и още по-голяма веранда от 82 кв. м. Големите стъклени отвори на верандите и балконите осигуряват гледка, която варира от фантастична до страшна – в зависимост от времето. 😉

Източник: Inhabitat.com

В окото на бурята
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder