Въртяща се на 348 градуса къща

Къщата е построена по дизайн на Реймънд Александър и представлява двуетажен инженерен, дизайнерски и материален подвиг


Представете си как седите на балкона си и пиете питиета. Изведнъж се появява яростен вятър, който започва да преобръща чашите и столовете. Тогава натискате копче и целият горен етаж на къщата ви се завърта на 348 градуса.

Добре дошли в Galiläi, помещаваща се на 1765 квадратни метра в провинция в Южна Африка. Къщата е построена по дизайн на Реймънд Александър и представлява двуетажен инженерен, дизайнерски и материален подвиг.

house2

Имотът е собственост на немския бизнесмен Харалд Шепиг и неговата съпруга, които го строят по-скоро от любопитство. Къщата е била проектирана две години, а още две е била строена. Завършена е през 2001 г. По нея е работено с артист занимаващ се с бетон от Намибия, а дизайнерският екип е изготвил няколко свода с високи тавани, които да примамват натуралната светлина дълбоко в интериора.

house3

До горния етаж се стига по мост, който е необходим заради въртящия се механизъм, докато долния етаж е достъпен  директно чрез електрическа врата. Домът може да бъде въртян по часовниковата стрелка или обратно. Той е захранван от немски мотор, който се контролира чрез лазер.

house10

house4

Къщата разполага с поне пет спални, в зависимост от предпочитанията. Холът разполага с невероятен купол осветяван от изображение на съзвездията на северното и южното полукълбо, изработено с кабели от стъклени влакна. Кръгли прозорци засилват естетическото чувство, а широки плъзгащи се стъклени врати  разкриват невероятна гледка към планини и залив. „Няма нито една права стена в къщата“, заявява гордо собственикът.

house5

В момента тази невероятна къща се продава само за 1.2 милиона долара, така че побързайте и не се чудете.

house6

house7

house8

house9

house11

house13

house14

house15

 

Въртяща се на 348 градуса къща
5 (100%) 2 глас(а)

placeholder