Време е за боядисване

Предлагаме ви тази година да рискувате


Идва сезонът, в който да променим настроението у дома и да теглим една боя на стените. Често изборът се свежда до бялото, тъй като е най-лесно и най-неутрално. Предлагаме ви тази година да рискувате и да разширите гамата с цветове за вашите стени.

Комбинациите между различни цветове могат да придадат съвсем различен облик на вашето жилище – да го направят по-стилно и по-свежо. Може да не се ограничите само до стените, защото ако комбинирате цветово вашите мебели с цвета на стаята, резултатът ще е зашеметяващ. Водете се от цвета на мебелите, които имате – ако те са по-светли, тогава стените могат да са в по-тъмен цвят, но ако мебелите са в тъмни нюанси, тогава е хубаво да изберете по-светъл цвят за стените.

Ето няколко свежи, цветни и модерни в момента варианти за комбинации на дизайн и цвят у дома:

Резеда и ярки цветове

Този вариант е изключително свеж. Можете да комбинирате и със снежно бяло, например, ако боядисате и мебелите. Резултатът наистина е зашеметяващ.

pure-colour-book-02

95b73c6b723d

contemporary-dining-room

Dunk Office

farmhouse-hall

Homebase-ChartreuseCyan-1002x1503

yellow-family-room-tv-room-brown-sectional-built-in-window-seat

yellow-kitchen-15

Розово и бледо синьо

Обикновено не е добре да смесвате цветове, които са прекалено далеч един от друг в цветната палитра. Въпреки това, ако го направите в ограничено количество може да получите нещо много различно. Ако искате да пробвате това смесване, тогава внимавайте цветовете да не пренаситят стаята. Те трябва да са в много ограничени количества. Например, боядисайте стените в светло синьо и само един елемент от стаята да е в розово.

40c8d9feec184d6d64bfd3d99310a47c

353e383b51c39e8405c53fe8be1bbe7f

captivating-teenage-girl-bedroom-ideas-with-light-blue-covered-bed-linen-also-soft-blue-sofa-and-pink-cushion-plus-white-glass-window-with-white-curtain-along-soft-blue-wall-with-bedroom-for-teenager-830x519

Cheerful-teenage-girl-rooms-ideas-with-blue-wall-color-and-some-decorations-mounted-on-the-wall-with-cheerful-colors-make-the-room-beautiful-and-comfortable

Chic-coral-bedding-sets-in-Kids-Contemporary-with-Paint-Color-Ideas-For-Basement-next-to-Blue-Bedroom-alongside-Kids-Bedroom-andKid-friendly-Backyard-Ideas-

confetti-floral-rug-pink-moroccan-headboard-turquoise-ombre-walls

f61cefa93ce87ed5f37a5714aa394706

interior-designer-tobi-fairley-colorful-kids-room

use-blue-paint-wall-wall-lights-pink-fabric-sofa-and-soft-fur-rug-for-teenage-girl-room-furniture-in-modern-design

Червено с жълто

Тази комбинация може да ви звучи много контрастно, но всъщност ако го направите умерено, може да се получи доста интересно. Можете да комбинирате червена стена с жълти завеси, или червена стена с жълти постелки за леглото, червена стена и жълт килим – или обратното. Хубаво би било да добавите и някое растение към интериора, така наистина ще освежите вашето жилище.

red-and-yellow-wall-combined-with-wooden-floor-can-add-the-beauty-inside-chalk-color-modern-home-interior-with-grey-sofas-and-wooden-coffee-table-1048x698

Red-Rose-Room5

resize 3760

7-colors-yellow-red

b08e56f0ab46010058e70cdda6a49bf4

f091fa52735a25fcde72421b42b72158

images

Кобалтово синьо

Много интересен цвят, но трябва да се внимава с него. За да боядисате стаята си в кобалтово синьо, ще е добре да имате мебели в по-светли цветов, които да се заиграят с този тъмен нюанс на синьото. Ако нямате по-светли мебели, рискувате стаята да стане прекалено мрачна и тежка. Мебели в дървесен цвят също се връзват добре с кобалтово синьото. Така че изберете този цвят, само ако можете да го комбинирате с бяло, светло зелено и други по-светли разцветки, или търсите по-тежко усещане в стаята.

biminiblue31

sadolin

cobalt-and-coral

dining-room

Glidden-Cool-Cobalt-Living-Room

images

teal-emerald-cobalt

west-elm1

 

Светло сиво с жълто

Светло сивото е прекрасен избор за боя. Цветът е неутрален като бялото, но не си личи толкова много като се изцапа. Ако го комбинирате с жълто може да получите модерен и стилен облик на вашата стая.

17-Yellow-grey-living-room

42b

decorate-with-grey-8

grey-bedroom-yellow

modern-bedroom-interior-grey-and-yellow-bedroom-decor-black-accents

yello-grey-living-room

yellow-and-grey-living-room

yellow-and-grey-living-room1

 

Време е за боядисване
Гласувайте за тази статия

placeholder