Замък от сериала „Игра на тронове“ се продава


Замъкът Госфорд в Северна Ирландия се продава – или поне една голяма част от него. Старинната сграда е била в центъра на сценария към известния сериал „Игра на тронове“. Понастоящем замъкът се предлага за 500 000 британски паунда, според списъка с недвижими имоти. Това е цена, която изглежда като истионска кражба, като се има предвид, че шотландският замък наскоро е бил предложен за зашеметяващи $ 20 милиона.

Конструкцията е проектирана от лондонския архитект Томас Хопърт. Хопърт е известен с работата си из цялата страна, в това число замъка Пенрин в Уелс и парка Гетън в Съри, Англия, както и части от замъка Уиндзор. Хопърт проектира Госфордския замък за 2-рия граф на Госфорд, Арчибалд Ахесън. Сградата е била завършена около 1859 година. Докато замъкът е имал редица приложения през годините, то наскоро той стана част от третия сезон на хитовата поредица на „Игра на тронове“.

Преди да се превърне в звезда на поп културата, историята на замъка Госфорд включва жилище на войски и лагер по време на Втората световна война, както и хотел от началото на 80-те години, преди да започне да се руши. Наскорошни усилия зареставрация, направени от инвестиционнатгруп, превърнаха част от него в луксозни жилища. Частта, която понастоящем е обявена за продажба, е частично ремонтирАНА и включва пространство за шест луксозни апартамента, всеки от които с площ около 325квадратни метра.

Източник: Apartmenttherapy.com

Замък от сериала „Игра на тронове“ се продава
Гласувайте за тази статия

placeholder