Започна строителство на нов бизнес център в Бургас


В Бургас стартира изграждането на модерен бизнес център. Той ще се намира в комплекс „Славейков“ в непосредствена близост до новостроящия се плувен басейн. Проектът носи името Central park и ще предлага много добри условия за развитие на IT и аутсорсинг индустрията в града.

В него ще бъдат построени три жилищни сгради с общо 690 апартамента, три офис сгради с капацитет за 5 000 работни места и подземен паркинг на две нива с общ капацитет 1 555 места.

Бизнес центърът ще се простира на площ от 35 дка. Днес бе направена първата копка за началото на строителните дейности. На церемонията присъстваха арх. Димитър Шаренков от проектантския екип, адв. Мартин Богдев от името на инвеститора, зам.-кметовете инж. Чанка Коралска и Красимир Стойчев, Валентин Люцканов от Областна администрация – Бургас.

„Това е сериозна инвестиция за нашия град. През последните години целта на Община Бургас бе да създаде такива урегулирани имоти, в които да има възможност да се строи без това да пречи на комфорта на гражданите. Тук ще се роди един модерен бизнес център, в който ще има и от така търсените от чуждите IT и аутсорсинг компании големи офис площи. Това ще осигури нови работни места, което е добре за развитието на икономиката в града“, каза инж. Чанка Коралска.

Строителството на модерния бизнес център ще бъде завършено след три години. При изграждането на Central park ще бъдат приложени най-модерните еко технологии. Сградите ще бъдат оборудвани с соларни панели, енергоспестяващи лампи и система за събиране е преработване на дъждовната вода, която след това ще се използва за битови нужди. Външното пространство ще бъде изпълнено с богата и разнообразна растителност.

Източник: Община Бургас

Започна строителство на нов бизнес център в Бургас
Гласувайте за тази статия