Започва строителство на новите къщи в Хитрино


Започва строителството на първите 10 нови къщи в Хитрино. Девет от тях ще бъдат изградени безвъзмездно и със съдействието от Камарата на строителите в България и една със средства на политическа партия. Това съобщи кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, цитиран от БНТ.

В петък от 12.00 часа, в населеното място ще се състои официална церемония по първа копка на новите къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените от взрива в Хитрино. На нея е поканен и се очаква да присъства министър-председателят Бойко Борисов, отбеляза Исмаил.

Сред останалите официални гости ще са областния управител на Шумен Стефан Желев, представители на Камарата на строителите в България и кметът на Шумен Любомир Христов. По думите на градоначалника проектите за десетте къщи вече са изготвени и съгласувани със собствениците им.

„Още 14 къщи е предвидено да бъдат изградени в Хитрино със средства на държавата. Проектите за тях се очаква да бъдат изготвени до месец, след което ще започнат да се строят и те“, допълни Исмаил.

Агенция Кросс

Започва строителство на новите къщи в Хитрино
Гласувайте за тази статия