Запознайте се с „Черния лебед“ – кралят на суперяхтите


Както се досещате от името, суперяхките трябва да привличат вниманието. От зашеметяващо изработените от Заха Хадид кораби до плавателни съдове с водопади, тези масивни плаващи произведения стават все по-изискани в дизайна. Най-новата концепция на суперяхта от дизайнера Тимур Боска, не е изключение.

Наречена „Черният лебед“, заради черния си външен вид и елегантна естетика, удивителната яхта е доказателство за силата на простотата. Според Боска, който работи в различни офиси по света като Истанбул, Милано и Лондон, дизайнът е изработен, за да свързва „прости линии с драматични и красиви ъгли“.


„За вдъхновение използвах мощния образ на стрела и се опитах да създам аеродинамичен екстериор, който да даде на яхтата забележителен външен вид като същевременно подобри ефективността на плавателния съд във водата“, каза Боска в изявление. Яхтата ще разполага с четири двигателя, които могат да генерират 23,172 конски сили, постигайки максимална скорост над 50 км/ч. Изработена от алуминий и стомана, яхтата има зашеметяващ басейн, който се влива към кърмата и изглежда сякаш изчезва в океана. „Черният лебед“ също включва тераса за слънчеви бани, балкони, които са скрити от погледа и хеликоптер.

Суперяхтата ще може да настанява до 12 гости в един голям апартамент и отделно в още шест апартамента. Очаква се тя да струва над 10 милиона долара.

Източник: Architectural Digest

Запознайте се с „Черния лебед“ – кралят на суперяхтите
Гласувайте за тази статия

placeholder