Завръщането на мрамора у дома


 

Както годините и сезоните си идват и отиват, така и тенденциите също се променят. В случаите, когато става въпрос за дизайнът и декорацията у дома, е добре да намерите шарка или цвят, които да издържат теста на времето. Подходяща идея, за да сте винаги в крак с времето е мраморният нюан. Мраморът може напълно да преобрази пространството, а ние вече разбираме защо римляните са го обичали толкова много.

Мраморът в момента се завръща на сцената за интериорен дизайн, но той вече не е просто подова настилка или облицовка в банята – той е нещо повече. Съвременният дизайн успява да намери широко приложение на мрамора, дори и сред кухненските уреди. Дори ако не искате да обновявате изцяло стаите на дома си в близко бъдеще, добавянето на мраморни принадлежности може да подмлади всяко място в дома ви. Ето и някои предложения:

Мраморни саксии

Неутралността мрамора и неговата естественост се вплита в прекрасна хармония с растенията. С разнообразие от цветове и метални акценти, можете да смесвате и да нагаждате размери размерите, за да съответстват на обкръжението на всяка стая. Опитайте да използвате различни по размери растения, така че размерите и формите на мраморните саксии също да варират интересно.

Мраморни подноси

Мраморните подноси са една от най-лесните и най-разнообразни опции, с които можете да впечатлите гостите. Тавите могат да бъдат поставяни и използвани навсякъде и по всякакъв начин – от нощна стойка или масичката за кафе до аксесоар в кухнята. Те са здрави, не рискувате да се изцапат непоправимо и не е нужно да ги лъскате като стъклените или огледални подноси. Независимо къде решите да поставите тези подноси, те предлагат изчистен и хладен външен вид, като същевременно правят всичко около себе си много по-организирано.

Мраморът като акцент в кухнята

Мраморните аксесоари могат да дадат модерен и елегантен облик дори на най-старите кухни. Едно от големите декоративни предимства на мрамора е, че е страшно универсален. Изглежда точно толкова елегантно като седи до колекция медни тенджери или печка от неръждаема стомана, както и когато е поставен срещу остарялата печка от 90-те години в в някоя студентска кухня. Да не говорим за факта, че мраморът е тежък и достатъчно издръжлив, за да се справи със случайни удари или изпускания. Добавянето на малки скъпоценни камъни тук и там, като щипки за лъжици или държачи за прибори за храна, ще направи чудеса в актуализирането на вашето пространство за готвене.

Подложки за чаши

Мраморните подложйки са изключително въздействащи. Тези шикозни малки красоти се предлагат в различни форми, за да съответстват на настроението на стаята ви. Независимо дали предпочитате нещата да бъдат класически, осмоъгълни и минималистични, или кръгли и позлатени, мраморните подложки са прост и рентабилен начин за разкрасяване на всекидневната или хола.

Мраморни масички

Холната масичка седи в центъра на всекидневната и е едно от първите неща, които се забелязват от гостите. Решението за закупуване на толкова „ярки“ мебели понякога може да се окаже трудно. Целият интериор се инвестира в едно парче мебел. Едно от предимствата на мрамора е, че е безсмъртен и универсален. Мраморната маса ще остане елегантна, дори ако мебелите и стените около нея се променят.

Други аксесоари от мрамор за дома:

По идея на freshome.com

Някои от продуктите, представени в тази статия, можете да намерите ТУК

 

Завръщането на мрамора у дома
Гласувайте за тази статия

placeholder