Зелената зона в София се разширява с 5500 места


С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона за паркиране в 4 столични района – „Оборище“, „Възраждане“, „Лозенец“ и „Красно село“. Това реши Столичният общински съвет на днешното си заседание. Жителите на районите ще могат да закупят винетен стикер за годишно платено паркиране в разширената Зелена зона, която започва да работи от 1-ви ноември. Това съобщи Румяна Милова от Центъра за градска мобилност:

„Всеки гражданин ще може на сайта на съответната община да се запознае с това как ще изглежда неговата улица след въвеждането на зоната, къде ще има паркоместа, къде ще е забранено паркирането, къде ще има места за хора с увреждания. Ще имат възможност и в рамките на един месец да представят предложения за изменения, да могат да бъдат обсъдени и променени преди да сме започнали да маркираме тези места“.

100 лева е стойността на годишния винетен стикер в зелената зона за паркиране на София.

Столичният общински съвет прие още нощен абонамент за платено паркиране в синята зона на града за собствениците на заведения и хотели, който е 650 лева.

И още – мнозинството в Столичния общински съвет разреши на Центъра за градска мобилност да отдаде на концесия спирките на градския транспорт за период от 15 години.

Агенция КРОСС

Зелената зона в София се разширява с 5500 места
Гласувайте за тази статия

placeholder