Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

10+ идеи за бързо освежаване на баня

Ако се страхувате да влезете в остарялата ви баня и мечтаете за промяна, имаме списък с идеи за декориране, които могат да ви помогнат. Те са евтини и прости за изпълнение. Така не е необходимо да къртите или да правите скъпи ремонти, за да се сдобиете с по-хубаво усещане в банята. Идеите, които сме събрали за вас могат да се изпълнят за един уикенд и така банята ви да претърпи пълно преобразяване за отрицателно време.

Най-важният проект, който можете да направите за преобразуването в банята, е да промените осветлението. Шведско проучване установи, че осветлението с правилния нюанс влияе на настроението. Промяната на осветлението ви може да бъде лесно и достъпно, плюс това прави малката баня да изглежда по-голяма и красива.  Ако смяната на приспособлението не е възможна, можете да добавите осветление с различна светлина.

След като подобрите качеството на осветление на вашата баня, боята е следващата бърза и лесна актуализация.

Изберете светли цветове за големи повърхности като стените и запазете по-тъмните, по-богати тонове за акценти. Запазете си един уикенд, поканете приятели за помощ и опитайте няколко от тези идеи, за да придадете на банята си нов стил.

Нова боя

Подобрете декорацията на стената в банята като боядисате с перфектния цвят. Светлите цветове ще направят една малка баня да изглежда по-голяма. Тъмните или живи цветове добавят нотка на драматизъм към всяка баня с всякакви размери. Не се ограничавайте само със стените – ако можете боядисайте и шкафовете! Ако използвате матова боя за стените, то гланц ще седи много добре на шкафовете ви.

Подменете осветлението

Подмяната на остарели осветителни тела може да трансформира вашата баня. В магазините и онлайн има голямо разнообразие от достъпни осветителни тела. Не забравяйте, че големите електрически проекти е най-добре да се оставят на професионалисти. Въпреки това, с някои насоки, подмяната на осветителни тела е лесен проект, който можете да направите за един ден. Не се страхувайте да пробвате новите тенденции.

Модерното осветление за баня включва висящи висулки и светлинни барове, които разсейват светлината в една стая. Хубаво е да изберете LED осветителни тела, тъй като те са най-енергийно ефективни и не добавят допълнителна топлина към вашата баня.

Изкуство в банята

Няма нужда да се взирате в празни стени на вашата баня. Обработените принтове на платна са устойчиви на вода и достъпни като цени.Насочете се към големи размери, за да получите най-доброто визуално въздействие. За уникален външен вид поръчайте на някоя местна печатница да изпринтира любимата ви снимка или изкуство като предварително кажете за какво място ви трябва. В днешно време персонализираните принтери могат да създават принтове от платно и дори да ги ламинират за водоустойчивост.

Галерия на стените с любими предмети като морски звезди или кошници може да бъде личен и освежаващ начин да украсите стените на вашата баня.

 Временни декоративни плочки

Ако плочките ви са скучни, опитайте да ги покриете с подвижни залепващи се плочки. Те са лесни за рязане и инсталиране и изглеждат като истински. Големият плюс е, че могат да бъдат премахнати, когато пожелаете, без да повредите повърхността зад тях – идеална за актуализиране на банята в апартамент или  къща под наем.

Подновяване на душовете и чешмите

Ето една бърза и лесна идея за декориране на баня – сменете батериите. Можете лесно да освежите облика в банята като си харесате нова слушалка за душ или батерии с друг дизайн, ако вашите вече са много стари и захабени.

Сменете и закачалките и дръжките

Нови дръжки за чекмеджета, закачалки за кърпи, държач за тоалетна хартия напълно ще променят облика на вашата баня. Смяната им ще вкара доста свежест, а самата подмяна е толкова проста, колкото да отвинтите старите и да завинтите новите. За да завършите този проект бързо и лесно, не забравяйте да заменяте старите неща с нови, които имат  същите  размери на отворите. Така няма да са нужни нови дупки на шкафовете и стените.

Нови места за съхранение

Организирането на вашата баня незабавно ще й придаде свеж вид. Ако имате малка баня, помислете как можете да подобрите съществуващите шкафове. Помислете за нова етажерка или някой хитър и стилен шкаф за стена.  Други начини за увеличаване на максимално увеличаване на мястото за съхранение включват:

–Стенен стелаж

–Кошници

–Кутии

Подменете кърпите и черджетата

Дарете или изхвърлете старите си кърпи и купете меки, пухкави нови кърпи, които съответстват на новия ви декор за баня. Сложете акцент в цвят или модел за модерен дизайн на банята. С купуването на тези ключови текстилни изделия, ще актуализирате стила си. Опитайте свежи текстури и нюанси на цвета. Потърсете комфорт и уникални материали и за подовата настилка. Същото можете да направите и ако имате завеса за душ. Изберете шарена или стилна завеса за душ, която се координира с вашите кърпи и изтривалки.

Добавете акценти и аксесоари

Готови ли сте да сложите последните щрихи върху декорацията на банята ви? Добавете още няколко аксесоари и акцентни части, за да завършите дизайна. Ето няколко идеи:

-Интересно кошче за боклук

– Интересна сапунерка

– Растения

– Ароматни свещи

Вижте още:

Банята в Овча купел

40+ ужасни дизайна за баня