10 неочаквани начина как да добавите цвят в дома си


Всички ние се нуждаем от малко повече цвят в живота си. Цветовете променят настроението и обстановката на дома ни. Едни са жизнени и енергични, други успокояващи. Ако искате да добавите нови цветни акценти в дома си или пък да направите голямо впечатление, по-долу ще намерите едни креативни и неочаквани начини да въведете малко повече контраст в живота си.

 

1. Боядисайте предната врата.

Защо да не направите впечатление на гостите си дори преди да влязат вътре в къщата? Прясно боядисаната врата подсказва, че цялата къща е добре поддържана. Тъмен цвят, като черно или тъмно синьо може да означава изискан вкус. Червен или жълт цвят на предната врата може да показва, че сте самоуверени и че обичате ярки цветове. Розово или друг неочакван цвят може да означава, че обичате изненади и каприз. Да боядисвате вратата е един лесен начин да добавите цвят в дома си.

2. Боядисайте вътрешността на шкафовете/библиотеката.

Може би живеете под наем, или предпочитате неутрален цвят на стените, но все пак копнеете за цветен нюанс. Харесвате си аксесоарите и не желаете да купувате нови, нито да търсите нови мебели или тапицерия. Боядисването на вътрешността на шкафовете, рафчетата или библиотеката прави динамично въздействие без излишно суетене.

3. Боядисайте пода.

Боядисани подовете стават все по популярни и са забавни и изненадващи за нови гости. Това е идеален и даже по-евтин начин да скриете белезите в стари дървени настилки. Малко цвят на подовете дава нов живот на цялото помещение, а и всяка повърхност може да се боядисва, от дървесина до бетон.

4. Боядисайте тавана.

Притеснявате ли се от старите приказки, че тъмният цвят на тавана ще направи стаята ви по-малка? Не се притеснявайте, този слух вече е развенчан. Ако пак не сте сигурни, изберете по светъл цвят, както ясно синьо или сиво. Цветен таван ще дава жизнен нюанс на целия стил на къщата и ще възхищава гостите.

5. Сложете цветни уреди в кухнята.

Синя, червена, или оранжева фурна ще допринесе не само за изненадващ елемент на кухнята, но и енергия, характер и величина. Внимавайте обаче защото е по-сложно да замените големите уреди от колкото да боядисвате шкафовете или стените!

6. Сложете нов цвят на кухненските шкафове.

Кухните не се нуждаят определено от бял, тъмен или дървен цвят, макар че това виждаме най-често. Кухненските шкафове лесно се боядисват и може да се слага всеки цвят, който обичате. За по-умерен ефект, боядисайте само вътрешността. А ако се почувствате по смели, боядисайте вътрешността и външните части със съвместими или контрастни цветове. Веднага ще усетите промяната.

7. Сменете тапицерията или боядисайте мебелите.

Боядисането на стара мебел дава нов живот и запазва част от историята. Мебелите може да имат по няколко петна, но ако структурата е още здрава, може да се възползвате от нова покривка или тапицерия. Да слагате нов цвят на старите столове може драматично да трансформира пространството.

8. Окачете картини.

Не е нужно да имате колекция от изящно изкуство. Необходими са ви само няколко цветни картини, плакати или фотографии. Картините не само дават цвят на стените, но добавят още едно ниво на текстура и обем на стаите.

9. Сложете цветни аксесоари.

Веднага може да въведете нов цвят и да промените обстановката на стаята като размените или добавите аксесоари. Сменете възглавничките или одеалцата от време на време, независимо дали е според сезона или вашето желание. Тази промяна не е скъпа и може драматично да въздейства върху настроението на стаята.

10. Сложете цветя.

Най-вероятно това е най-лесната и най-разнообразна опция, за да придадете цветен нюанс на пространството си, е да сложите ярки, шарени цветя. Сложни или скромни аранжировки във ваза или голяма купа веднага може да променят пространството ви. Освен това, цветовете на цветята може да се сменят регулярно и според сезоните.

Източник: freshome.com