10 неща, които да изхвърлим от дома си до края на лятото


През годината трупаме какви ли не неща в жилището си като повечето даже забравяме, че са там. Топлото време е идеалният момент да се отървем от някои неща и да подредим дома си за студените месеци, когато ще прекарваме повече време вътре. Направихме списък за вас, който да ви напомни кои предмети най-често стават излишни:

prescription-drugs

Лекарства с изтекъл срок на годност

Всяка настинка, всеки проблем по тялото се нуждае от различно лекарство. Ние купуваме и купуваме, а лекарствата се трупат. Накрая имаме толкова много, че не знаем кое за какво беше, а отдолу много често може да изровим и такова с изтекъл срок на годност. Подредете и изчистете шкафа с лекарства, така че да останат само необходимите и годни медикаменти.

Where-to-Sell-Old-Clothes2WEB

Дрехи, които никога не обличате

В това число влизат дрехи, които вече не ви стават или такива, които преди много сте носили, но вече не ги харесвате. Не пазете излишните дрехи, само защото са купени някога. Ако все пак не искате да ги пратите на боклука, проверете къде може да ги дарите за благотворителност или просто ги закачете в торби до кофата.

7.2.13PicktheRightRunningshoe2

Маратонки

Повечето спортни обувки се износват след като избягате или извървите с тях повече от 600 километра, 45-60 часа баскетбол, аеробика и т.н. Прегледайте маратонките си и изхвърлете най-износените, щадете краката си, нямате резервни 🙂

chargers_shutterstock_48249058

Стари кабели и зарядни

У дома имаме всякакви устройства и за всички тях са необходими кабели или зарядни. Някои от електрическите ни уреди вече отдавна не са в употреба, но ние продължаваме да им пазим кабелите, защото „може да потрябват“. Някои кабели са универсални и могат да свършат работа, но други са специфични за устройството. Запазете универсалните кабели и изхвърлете другите.

akai_vs-f500_mkii_video_cassette_recorder

Стара електроника, която не ползваме

Остарели телевизори, касетофони, видеа и др. Вероятно заемат място по шкафове. Отървете се от тях, ако вече от години не сте се и сещали да ги пуснете. Можете да ги подарите на някой приятел, който обича електроника и колекционира или ги занесете в сервиз и питайте дали биха искали да ви дадат някакви пари за тях.

container

Износени кутии за храна

Пластмасата като всеки материал си има срок на годност. Многократно използване и миене на пластмасови кутии отнема от яркостта на техния цвят и променя формата на кутията. Ако забележите тези признаци, значи е дошло време да я изхвърлите.

1435376048

Пликът с пликове за пазаруване

Всички трупаме безобразни количества торби с идеята, че може да ги използваме някой ден. Често това не се случва. Запазете си няколко торби от различни размери и изхвърлете останалите.

PRO-smart-home-ac-setup-shutterstock_290444324

Филтърът на климатика

Ако цяло лято сте ползвали климатика да се охлаждате, трябва задължително да му смените филтера. Особено, ако смятате да го използвате и през зимата.

Spice-shelf

Стари подправки

Прегледайте рафта с подправките и ги подберете. Може да изхвърлите тези, които не сте ползвали много отдавна и са останали на дъното. Имайте предвид, че някои подправки също имат по-къс срок на годност.

older9

Гримовете

Това важи основно за дамите. Не ползвайте стари гримове или такива, които вече нямат добър или са се разтопили от слънцето.. Рискувате да си докарате неприятности.