10 стаи с тъмна цветна схема 


1.Приемете тъмната страна

Блестящите бели стаи може да са страхотни, но е време да приемем тъмната страна. Дълбоките, тъмни цветови схеми могат да придадат на стаята тежест, дълбочина и изненадващо успокояваща атмосфера. Има безкрайни начини как да изпробваме тазгодишната тенденция, дали  с мрачно синьо в спалнята или мъхаво зелено във всекидневната.

Първата стъпка, когато изпробваме този стил е да използваме аксесоари със светъл цвят. В горната снимка, от Studio McGee, среднонощнота синьо на стените се съчетава прекрасно с бял килим и бяла маса. Допълнителният диван в тъмнозелено кадифе ни подканва да се насладим на книга и чаша топъл чай.

2.Руменина в аксесоарите

Украси с цвят на руж вече са на мода, но изглеждат поразително красиви на фона на тъмна или черна стена, както виждаме в тази очарователна спалня. Ако черните стени ви плашат, пастелните или ружени цветове могат да олекотят цветната схема и да придадат спокойно настроение на стаята. Кадифената лицева дъска добавя още текстура и създава усещане за лукс.

3. Блус и свещи

Тази трапезария с френско вдъхновение показва всичко най-възхитително за тъмната цветна палитра. Стените в тъмносиньо придават изискана, но все пак старинна атмосфера, а с нежното осветление на свещи моментално обстановката става романтична. С такава прекрасна трапезария, няма защо да ходите на ресторант — най-доброто място за среща е у дома.

4.Тъмни акценти

Не е нужно тъмните цветове да завладяват цялата декорация, както виждаме в това красиво тухлено помещение. Един голям акцент, както тази вградена секция, в тъмен сив или въглен цвят е достатъчно, за да постигне нужния вид, без да се натежи нтериорния дизайн.

5. Тъмно и модерно

Тази шикозна и модерна кухня доказва, че индустриалната естетика работи добре с тъмни цветове на стената и подовите плочки. Тъмната палитра се съчетава с отворени рафтове и светли чинии, за да се усети модерният стил вместо да се излъчва тъмнина.

6.Пищни флорални тапети 

Плътните, наситени цветове на тапетите в тази спалня  показват защо флоралните мотиви на тапети набират популярност от няколко години насам. Розови, бели и черни акценти правят впечатление за елегантност и изисканост във всеки вид стая без усилие, например в минималистичната спалня или баня. Важно е да се използва в стая с проста цветна палитра, за да не дойде в повече.

7. Тъмни подови настилки

Не сте готови да се отървавате от белите стени? Пробвайте тъмен цвят на пода. Комбинацията от тъмнии подови настилки с бели стени прави стаята по-просторна и отворена, така че, всички по размер стаи могат да се възползват от тази опция.

8.Боя за черна дъска

Един забавен, красив и практичен начин да добавим тъмен цвят в дома е с боя за черна дъска. Моментално създава лична атмосфера, когато е прилагана в кухнята, детска стая или дори на вътрешна страна на входната врата.

9.Естествената светлина 

Задължително трябва да се възползваме от естествената светлина в дома си, когато използваме тъмни цветове. В тази тъмнозелена и слънчево жълта спалня виждаме как наситеният, тъмен цвят на стените в една стая с обилна светлина може да направи пространството по-голямо и отворено. Светлите цветове на аксесоарите като жълтия цвят на одеялото придават приятен акцент.

10. Комбинация от противоположни цветове

Когато е на правилното място, комбинацията от противоположни цветове като черно и бяло придава на стаята елегантност и визуален интерес. Тази черна камина изгледжда по-модерна и изискана, когато е съчетана с бели свещи и цветя. Създаванета на поразително красив контраст е чудесен начин да включим тъмните цветове в пространството си.

Източник: www.thespruce.com

research symptoms