Виж 1към1

ГЕРБ-СДС настоява за проверка на строителството на „Буджака“

Прочети още

Висока ефективност и много светлина с новата система за плъзгане ES70 на ЕТЕМ

През последните няколко години архитектурните изисквания към почти всички видове системи са насочени към осигуряването на повече светлина в пространството, отваряемите позиции са с все по-големи размери, осигурявайки едновременно функционалност и по-добра топлоизолация. Същевременно в модерните проекти площта за остъкляване става все по-голяма, което от своя страна трябва да бъде изпълнено с елегантни конструкции и минимално видими профили.

Тези тенденции предизвикаха екипа на ЕТЕМ да разработи и предложи нови системни решения, които да отговорят на очакванията и на най-смелите проекти. ES70 е плъзгаща система от висок клас, която позволява максимално проникване на слънчева светлина и оптимален изглед към околната среда без излишно растериране.

Дизайнът е съчетан с надежден, висококачествен механизъм за плъзгане с повдигане. Профилите на ЕS70 са проектирани така, че да могат да осигурят качествена работа на системата от една страна, а от друга – системата да бъде елегантна.

ЕS70 е подходяща за средни и големи отвори, като характеристиките ѝ отговарят на последните архитектурни тенденции и строгите енергоспестяващи стандарти. Всяко от крилата в позициите, може да работи качествено с натоварвания до 440 кг.

С варианта „хотелски тип“ ES70 позволява максимална пропускане на естествена светлина в помещенията. Концепцията за един вид профил по цялата периферия на рамката осигурява бърза изработка и ефективен монтаж. При ES70 има разработено и налично решение за ползване на атрактивната за клиентите ниска долна релса с височина от само 25 мм.

Максималната дебелина на стъклопакета при ES70 е 52 мм и в съчетание с високата товароносимост позволява прилагането на специално ламинирано, темперирано и дебело стъкло, което подобрява сигурността, шумоизолацията и устойчивостта на атмосферни влияния.

Дизайнът и концепцията на системата предполагат влагането ѝ в проекти от по-висок клас, там където има изисквания към дизайн и функционалност на използваните системи, стъклопакети и обков.