12 от най-лошите декоративни грешки


Модата в дизайна никога не трябва да се взима твърде сериозно. Може да е много забавно да експериментирате, но има голям шанс модата да се смени много бързо. Разбира се, това не означава, че ако искате нещо, не трябва да го пробвате, просто се опитайте да не влагате твърде много средства в това нещо и недейте да правите нищо, което да не може да се развали и поправи лесно после.

Когато една мода си замине и дойде следващата, старата става не просто демоде, а направо бива мразена. Представяме ви някои от най-лошите идеи за декорация от последните 50 години, които да избягвате при експериментирането у дома.

Цветни домакински уреди и аксесоари за банята

По едно време се завърна модата да се слагат „за цвят“ домакински уреди, както и мивки и вани, които са в ярки нюанси. Това на пръв поглед може да е добра идея, но се замислете много добре. Тези неща не се сменят така лесно. Един хладилник може да изкара повече от десетилетие, а ремонт на банята си е главоболие, което не искате да си причинявате.

Макраме

Какво щяха да са 70-те години без макраме? Тази декорация най-често виси по стените и служи за провисване на растенията. През 2013 г. индустрията за домашна декорация за малко изпадна в паника, когато бе съобщено, че макрамето се завръща като мода. Това обаче бързо загуби скорост, преди да се е превърнало отново в масово явление.

 

Найлонови покривала за мебели

Така домът определено може да заприлича на сцена от местопрестъпление. За щастие в България това никога не е било популярно, ноо… ние си имаме добрия стар китеник. Моля ви, недейте, моля! 🙂

Изкуствени цветя

Има и хубави изкуствени цветя, но повечето не са. Ако решите да декорирате дома си с изкуствени цветя, колкото по-малки са те, толкова по-добре. Използвайте ги много умерено и ако имате избор, винаги си взимайте истински цветя. Те не само са добри за декорацията у дома, а са добри и за вашето здраве.

Пасващи си шарки

Това ще е много трудно за някои хора, тъй като има много, които обичат да напасват цвета на дивана с пердета, възглавници и др. Само помнете, че твърде много от нещо хубаво, не е на хубаво, така че намерете шарки, които ще подчертават една друга, а не да си пасват напълно.

Мивки с вдигнати високи стени

Когато този тип мивки за пръв път навлязоха на пазара преди повече от 15 години, те бяха нещо като знак за лукс и дизайн. Всъщност тяхната височина ги прави доста неудобни.

Препарирани животни

Не. Просто не.

Килим от стена до стена

Големите килими, които стигат от стена до стена, са били считани като признак на лукс. Днес обаче за тях се мисли по-скоро като за място, където се събира прах, кал, мръсотия и микроби. Големите килими са приемливи най-вече в спалнята, то за хола и столовата по-скоро може да се спрете на по-малки килими, разположени в различни зони.

Леопардови шарки

Това е причина за много спорове, тъй като леопардовите шарки са любими на не малко хора, но е най-добре те да са оставени като акцент в облеклото, отколкото у дома. Леопардовите шарки могат да изглеждат много  натруфени, ако са включени в домашната декорация.

„Изтъркани“ стени и декорации

През 80-те и 90-те захабените мебели, поизтъркани стени бяха преоткрити и . Но с тях така се прекалява, че сега всякакви стени направени в този тип изглеждат тотално остарели. Ако у вас имате такива стени, помислете да ги боядисате, със сигурност ще освежите жилището си.

Изрази и думи по стените

„Живей. Смей се. Обичай“ – думи и фрази показани на стената правят дома ви да изглежда сякаш живеете в книга или списание за самопомощ.

Килим или пътека в тоалетната или банята

Не.

Вижте още:

16 идеи за декорация на стените

40 идеи за еко коледна декорация