Идеи и съвети

15 трика за удобна и уникална кухня


Кухнята е сърцето на всеки дом. Всяка домакиня си мечтае за добре уредена и устроена кухня, която изглежда добре и е функционална.

Подготвили сме Ви някои идеи, които ще Ви помогнат да доближите  кухнята си до съвършенството.

Използването на открити рафтове придава въздушност на помещението. Шкафовете с вратички ограничават и затварят свободното пространство.
1

Светлите мебели и стени оформят интериора  оптично по-голям и свободен.

2

Колкото по-светло, толкова по-добре. Ако не могат да бъдат добавени прозорци или да бъдат разширени съществуващите,  добре е да бъдат добавени електрически лампи.  Работното пространство трябва да е много добре осветено.

3

Вертикалните и хоризонтални линии могат също да коригират пространството.

4

Трябва да се оползотворява всеки сантиметър в малката стая и да се използва разумно за съхранение на посудата и продуктите.

5

Скритите и сгъваеми плотове са изключително практично решение както за приготвяне на храната, така и за сутрешното кафе и бързи похапвания.

6

Шкафовете със стъклени вратички също създават въздушност, но предотвратяват натрупването на прах. Не се губи време и всичко се намира много лесно.

7

Един трик за разширяване на пространството, придава му дълбочина и откритост, е подчертаването на стена или елемент с цвят. Добавянето на по-наситен цветен акцент, може да промени цялостната визия на помещението.

8

Разумното използването на райе с добре съчетани цветове, придава на кухнята блясък и индивидуалност.

9

Висок шкаф с множество рафтове и чекмеджета не само се вмества лесно в почти всеки интериор, но и заема малко място, а би могъл да побере много.

10

Неочакван декор. Защо не? Защо пък печката да не прилича на камина със скрити шкафове?

11

Кой и къде е казал, че всички трябва да бъде от известен дизайнер и от скъпо – по-скъпо? Всеки може да бъде дизайнер и да създаде неща за дома си като тази красива кухненска лампа.

12

От стари точилки може да се направи уникална кухненска закачалка.

13

Старите подноси могат ба бъдат подредени като пано на стената. 

14

Живите растения придават на всяка стая свежест. Добре е да бъдат подбрани непретенциозни видове и сортове.

15

E, какво ще има за вечеря? 😉

По материали на adme.ru