Виж 1към1

Последните фирми, потвърдили участие в BUILDINGSTYLE 2024

Прочети още

20 години BUILDINGSTYLE: Форумът, който доказа, че пътят към успеха минава през сърцата на хората

20-ото юбилейно издание на строително-архитектурен форум BUILDINGSTYLE предизвика тотален фурор сред гости и участници.

снимки: M. S. V. photographers

И тази година, както традицията повелява, форумът се проведе през последната седмица на любимия ни месец ноември – от 21-ви до 24-ти ноември. В добре познатия ни вече Винен и СПА комплекс „Старосел“ успяхме да подобрим личния си „форумен рекорд“ по отношение на ефективността, добавената стойност и емоциите. Направихме и пореден скок нагоре по отношение на посещаемостта.:)

И макар след всяко издание на BUILDINGSTYLE да си казваме, че няма как да е по-хубаво, то още следващата година сами оборваме твърдението си, защото отново и отново е по-хубаво и най-хубаво! А за да се случи това, сякаш ни съдейства цялата Вселена! Дори природата отново бе така добра към нас – подари ни топли и приятни дни и едва когато форумът отмина и всички се прибрахме от Старосел, избра да спусне снежното си покривало над страната. 🙂

Истински се вижда само със сърцето…

В следващите редове ще се опитаме да ви „разходим“ из преживяването BUILDINGSTYLE, но… както е казал Малкият принц – истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите. Затова, ако искате да преживеете магията на BUILDINGSTYLE – подготвяйте се още отсега за BUILDINGSTYLE 2024. Ани Дамянова – създател и организатор на форума, вече обяви новите дати: 26 – 29 ноември ’24 г., отново в Старосел.

Здравей, как си приятелю…

Това са думите, които най-често можете да чуете през първия ден от форума, който Ани организира вече 20 години.

Денят е отреден за събирането на всички участници, за топли прегръдки, но и за… работа! Това е времето, когато подготвяме залата за презентациите. Фирмите, избрали форума, за да представят своите продукти и услуги, изграждат и подреждат щандовете си – кой от кой по-интересен и атрактивен.

Всички сме много организирани и мотивирани в работния процес, за да ни остане повече време за сладки приказки и неформални разговори – в СПА центъра, по време на вечеря, а и след това – в Пиано бара, където завършихме деня подобаващо с DJ Party до ранни зори. 🙂

Колко прави 4х70?

Защо ви занимаваме с аритметика ли?! Ами защото искаме да ви споделим, че за 20 години посещаемостта на форума се е увеличила с 400% 🙂 „Преди 20 години, на първото издание на BUILDINGSTYLE бяхме около 70 човека, а тази година – четири пъти повече“, припомни ни Ани при старта на първия презентационен ден (и втори от програмата). А най-хубавото е, че по-голямата част от хората и фирмите, които ни се довериха тогава, бяха и тази година за пореден път с нас. Но… спираме с хвалбите, защото, когато фактите говорят и редакторите мълчат.

„Архитектурата на сградата трябва да бъде в крак с времето!“

И така… задачата да открият този специален ден се падна на архитект Ангел Захариев и архитект Лили Петрова от А и А Архитекти, които ни представиха проекта за най-високата сграда в България – Скай Форт (Sky Fort). Разкриха ни много подробности около процеса на работа, споделиха ни за доста от предизвикателствата, с които са се сблъсквали при проектирането и изпълнението на кулата. Разходиха ни по етажите на Sky Fort чрез подробните визуализации, които бяха подготвили. Арх. Захариев и арх. Петрова дадоха не само силен старт на деня, но и ни заредиха с много творческа енергия, за което им благодарим!

Арх. Захариев и арх. Петрова представят Sky Fort

Щафетата от архитектите пое инж. Иван Шишков от ТЮЛИПС, който ни запозна с нововъведенията в климатизацията и приложението им в България чрез някои от последните проекти, по които работи. Сред тях бе и този за първия капсулен хостел у нас – Green Cube. Инициатор на проекта и водещ архитект е арх. Румен Първанов, който също е един от верните приятели и участници във форума през годините. 🙂

Деси Ризова от ЙАФ БЪЛГАРИЯ прикова вниманието на аудиторията още с темата на презентацията си: „Почувствай дървесината“. Представи ни новите 3D фурнировани плоскости на компанията, които определи като „абсолютен хит за интериора“. А веднага след това Неделчо Димитров от ПРИЗМА ЛАЙТИНГ ни отведе в света на светлината. Оказа се, че граница при светлинните решения, проектирани от Призма Лайтинг, може да бъде само човешкото въображение. Разбрахме, че посредством нови магнитни и отворени системи Неделчо и екипът му могат да превърнат всяка идея в атрактивно и ефективно решение в областта на осветлението – интериорно и екстериорно.

Ако до всяко креативно същество, застане поне още едно…

Между другото, искаме да споделим, че и тази година всички участници с презентации се бяха подготвили повече от отлично, изпипвайки представянето си до най-малкия детайл. И определено заслужават аплаузи не само за старанието, но и за креативността си. Заглавията на темите бяха много, много интересни!

С внимание към всеки детайл подходиха и фирмите, избрали да се представят с щандове. Всички бяха подготвени и подредени с много внимание към всеки детайл. Изобщо… състезателното пламъче у всеки един от участниците гореше с такъв плам, че нямаше как да не изградят най-атрактивните щандове и да подготвят най-интересните презентации, с които да спечелят вниманието на аудиторията.

„Мечтаното жилищно пространство… е възможно.“

В това ни убедиха с презентацията си Ирена Герашка и Диана Кирилова от АЛУМИЛ БЪЛГАРИЯ. А реализацията, твърдят, е лесна именно с помощта на усъвършенстваните архитектурни системи от ALUMIL. „Законите на устойчивостта“ пък бе следващата тема от програмата. Представи ни я инж. Милен Колев от ГЛОБУС БИЛД. Инж. Колев, успя да спечели овациите на публиката, не само с представените от него строителни продукти, но и с интересна и полезна информация относно „митовете“ за CE маркировките.

Мигел Майо, който пристигна от Испания специално за форума, ни представи интересна информация около един от най-новите продукти в портфолиото на БГ ПЛАСТ 1 – широкоформатния грес COVERLAM, и ни запозна подробно с предимствата на марките, които фирмата представя в България. Помагаше му и Йорданка Чанкова. А веднага след това Мариана Вулджева ни отведе в света на дизайна – с модерните решения за интериора, които МЕБЕЛИ CARMEN предлагат. Представи ни изобилие от мебели за модерния дом и успешния бизнес, както и множество 3D модели за интериорни проекти.

Извинете, ако се повтаряме! 🙂

Не веднъж сме казвали, че архитектурно-строителен форум BUILDINGSTYLE е най-добрият пример за ефективен networking. И това не е наше твърдение, а на хилядите участници, които през тези 20 години са имали възможност да бъдат с нас. В рамките на тези четири дни се случва такава химия между хората, каквато като че ли трудно би могла да се случи навън. Тук се сключват успешни, устойчиви във времето бизнес партньорства и се създават приятелства до живот! 🙂

На свой ред Никола Николов от Порше София Запад ни показа нагледно какво се крие зад думите „Прогрес в действие“, олицетворение на които е новият Audi Q8. Освен това от началото до края на форума всеки участник имаше възможност сам да тества модели от премиум флотилията на Audi благодарение на зареждащ тест-драйв, който компанията организира за поредна година. И не на последно място – в чест на 20-я юбилей на BUILDINGSTYLE, Никола и екипът му бяха подготвили специални и повече от атрактивни условия за всички налични автомобили, валидни единствено за участниците във форума.

„За всяко предизвикателство имаме подходящо решение“

Това заяви Михаил Цветков от STO CRETEC пред аудиторията. И… да – представяйки разнообразната гама от продукти за строителството по време на своята презентация, категорично ни убеди в това. Щафетата от Мишо пое Филип Владиков от ФИВЕКС ПРОДЖЕКТ, който с лекота отведе аудиторията на вълнуваща разходка сред природата. „Бъдещето на нашите деца се ражда в настоящето и всеки, който работи с естествени материали като дървото, влага специален смисъл за отговорност към природата“, напомни ни Филип. Не случайно презентацията му бе озаглавена „Частица от природата за по-добър живот“.

20 години по-късно…

Хубаво е, когато осъзнаеш, че по пътя си си успял да изтъчеш тънки нишки, които свързват хора и истории по необикновен начин. Нишки, които се преплитат в миналото, свързват се в настоящето и се втъкават в бъдещето. Много е хубаво!

Повод за това емоционално отклонение е презентацията на фирма АРДЕКС, озаглавена „20 години по-късно“, защото това е първата фирма (прохождаща тогава на пазара), потвърдила и участвала на първото издание на форума BUILDINGSTYLE преди 20 години. Затова и появата на инж. Явор Стоянов от АРДЕКС предизвика много усмивки сред аудиторията. Освен че ни представи интересни продукти за строителството и строителна химия, той сподели и за пътя, по който компанията е изминала през тези години. За техническата част на презентацията, да помага на Явор, се включи и инж. Мирослав Владков, също дългогодишен член на екипа на фирмата.

Десислава Иванова от Клинкер БГ ни представи единственото специализирано място за керамика у нас и ни запозна с новостите в областта на клинкерните продукти. А след нея Асения Гунчева и Пламен Димитров от ИЗОМАТ ИНТЕРНЕШЪНАЛ представи актуални решения от областта на строителните химически материали и сухи смеси. „Не оставяйте проекта си на ТЕЧението!“, напомни Асения, а Мирослав я допълни: „Изберете покривен детайл, отговарящ на съвременните тенденции в архитектурата“.

Десислава Иванова
Времето за почивка за едни, е работа за други…

Много е приятно жуженето, което се получава по време на кафе-паузите. 🙂 Тогава, докато едни отдъхват от сценичното си представяне, всички останали, които са слушали с интерес, нямат търпение да обиколят щандовете, да разгледат продуктите или да зададат конкретни въпроси.

Залата и коридорите на комплекса, които сме превърнали в арена на строителството, се изпълват с толкова приятно жужене, че сърцата ни се изпълват с възторг и удивление.


„Когато стигнем до стъклото“, от ТРАКИЯ ГЛАС БЪЛГАРИЯ ще ни предложат точните решения. Компанията е един от водещите производители на стъкло в световен мащаб за всякакви нужди, включително и в областта на строителството и архитектурата. В рамките на своята презентация Виктор Керчев постави ключови въпроси, свързани с глобалните строителни процеси и припомни каква е “ролята” на стъклото в тях.

Последна за деня, но не и по важност и интерес, бе презентацията на Калоян Мишев от ВЕЛУКС БЪЛГАРИЯ. С поредното атрактивно заглавие – „Living Places Copenhagen: Нов начин на мислене на сградите“, Калоян ни запозна с възможностите да оптимизираме пространствата и да подобрим притока на естествена светлина в помещенията посредством широката гама покривни прозорци на компанията.

За нас всеки край е ново начало… 🙂

Краят на работния ден съвсем не бе край на форумния ден, а по-скоро старт за следващото голямо събитие – РОЖДЕНИЯТ ДЕН ПО СЛУЧАЙ 20-ОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА BUILDINGSTYLE!

Как и с кого празнувахме? Какво сподели пред гостите Ани Дамянова и какво още се случи в тази шеметна вечер, ви разказваме ТУК! 🙂

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

01.12.2023

Снимките от BUILDINGSTYLE 2023

Беше незбравим юбилей! Ще има още, сигурни сме и затова отсега ви съобщаваме датите за следващата година: 26 – 29 […]

Прочети още
22.12.2022

СНИМКИТЕ от BUILDINGSTYLE 2022 са тук! :)

19-ото издание на архитектурно-строителния форум BUILDINGSTYLE 2022 беше повече от успешно, повече от интересно и повече от полезно. Беше емоционално […]

Прочети още
Топливо АД