Виж 1към1

Фирма ROREX предложена за номинация в категория „Дебют“

Прочети още

20 години BUILDINGSTYLE: Тук всяка среща, всеки контакт се превръща в стойност…

“Поотделно ние сме капка. Заедно ние сме океан.”

Отново на работа!

Да-а, макар шеметното парти по случай 20-ото юбилейно издание на BUILDINGSTYLE да продължи до ранни зори, на следващата сутрин всички отново бяхме навреме в презентационната зала. Презентаторите – готови да ни разкрият още нови и интересни неща от бранша, а щандовете на изложителите – подредени „под конец“, готови да посрещнат посетителите си и да отговорят на всичките им въпроси.

Няма невъзможни неща!

Арх. Маргарита Темелкова

Задачата да даде старт на този трети ден от форума (и втори от презентациите) имаше арх. Маргарита Темелкова от House of Fun. Темата й бе продължение на максимата й, че всеки един от нас заслужава да има хубаво жилище. Арх. Темелкова представи нова онлайн платформа, по която студиото й работи, подходяща за всеки, изправен пред задачата да реновира дома си или да обзаведе ново жилище. Не случайно темата й бе „Дизайнерски интериор за масови жилища: Мисията възможна“.

Веднага след арх. Маги Темелкова на сцената се появиха Ниделин Василев и Роза Куюмджиева от Технопанел – компанията, специализирана в производството на фасадни и покривни системи от сандвич панели. Двамата ни разкриха новостите в дизайна на панелите и ни запознаха с предимствата им. А след тях инж. Бойко Пенев от Ксела България ни пренесе в света на строителните материали. Темата на презентацията бе „100 години на гребена на вълната. Достъпни, устойчиви и ефективни решения от Xella“, тъй като тази година компанията чества своята 100-на годишнина.

„BUILDINGSTYLE е едно от малкото събития у нас, което разпознаваме като място за срещи между професионалисти. Събитие, което през тези 20 години не само поддържа високото ниво на организация, но и се развива непрекъснато.“

Всяка среща, всеки контакт се превръща в стойност…

В паузите между презентациите присъстващите на форума имат възможността да посетят щандовете на изложителите, да обменят опит и да почерпят нови идеи. В тези моменти на „отдих“, често се създават едни от най-устойчивите бизнес партньорства, които работят успешно във времето.

Антон Иванов и Стоян Боин на свой ред представиха най-новите продукти в портфолиото на Топливо: акустични панели, високоустойчиви PVC подови настилки, тавански, интериорни и екстериорни стълби. Запознаха ни и с предимствата на PVC плочите Fortelock Industry и на подова настилката Gerglor.

Стоян Боин и Антон Иванов

Премиера!

Тази година отново имахме честта да бъдем платформата, избрана за дебют. Една от най-новите компании на пазара в България – ROREX, избра именно BUILDINGSTYLE, за да направи своето премиерно представяне пред специализирана аудитория. ROREX е официален представител на водещи брандове в сферата на съвременната архитектура и строителство. Това са RAICO, ORAMA, PIVOT и EXALCO. По време на своята презентация Елица Нейкова и Георги Кюркчиев ни запознаха с разнообразните системни решения за окачени фасади, покривни конструкции от алуминий, стомана и дърво и с още много и интересни архитектурни решения, приложими във всички сфери на строителството.

Георги Кюркчиев и Елица Нейкова

Знаете ли как се случва загубата на енергия в сградите?

Последните две презентации в рамките на тазгодишния форум поставиха акцент върху темата за енергията. Инж. Неделина Динева от Термомост представи ефективни и икономични решения за прекъсване на топлинните мостове в строителните конструкции. И даде отговор на въпроса, който ви задодхме малко по-горе.

Веднага след Неделина щафетата пое инж. Георги Петров от Ре Енерджи Инженеринг, който определи форума като суперсъбитието на бранша. Инж. Петров представи ефективни решения за отоплението и климатизацията на сградите с модулни геотермални системи. Така поставихме финала на презентационната част от програмата на форума, но както и друг път сме казвали – за нас всеки край всъщност е начало, защото знаем, че:

„Успехът е сбор от малки усилия, които се повтарят.“

Една от тайните за успеха на форума, всъщност не е тайна, а знание, което следваме вече 20 години. 🙂 Знание, че успехът, в което и да е направление от живота, не се постига за ден или два, а по-често е резултат от упорит труд, целеустременост и постоянство. Затова и всяка година работим усилено за това да предложим на нашите партньори нови и по-добри услуги, networking, но и запомнящи се преживявания.

Затова и следобедът на този трети ден от форума беше време, в което участниците имаха възможност да се запознаят с продуктите и услугите от строително-архитектурния бранш, които ги интересуват. Време, в което да попълнят ежегодната ни анкета, която подготвяме, за да разберем какво мислят за форума, за участниците, за хотела, имат ли препоръки или конкретни желания за следващото издание. Време за неформални разговори на по чаша ароматно кафе. Време за тест драйв с топ автомобили от флотилията на Audi. Време, в което да се насладят на изложбата „Релефи в рамка“ от Емилия Бакалова. Време, което сами да изберат в какво да инвестират, преди да съберат нови сили в СПА центъра на комплекса, за да се отправят към пиано бара за поредната щура вечер със специална музикална изненада.

Три пъти за щастие 🙂

Третата, последна вечер на форума, като че ли ни е любима. 🙂 По традиция в тази вечер раздаваме специалните ни награди, а победителите са избрани от участниците в анонимна анкета – за „Най-запомнящ се презентатор на BUILDINGSTYLE 2023“ , за „Най–полезна презентация на BUILDINGSTYLE 2023“ и за „Най-добър щанд на BUILDINGSTYLE 2023“.

Тази година публиката отличи по няколко лауреата във всяка от категориите:

Имаше и още награди…

Един от участниците на форума тази година – фирма Ви Иновейшънс, която е представител на водата Kangen, организира томбола с въпроси, свързани с предимствата на водата Kangen. А печелившите грабнаха атрактивни награди. 🙂

И нека бъде музика!

В третата парти вечер гост изпълнители на форума бяха Пейо Филипов и Camino Band. 🙂

Музикантите бяха бурно посрещнати от участниците на форума. При това съвсем заслужено, защото бандата бе подготвила дълъг списък от любими на всички ни парчета.

Цяла вечер пяхме и танцувахме всички ЗАЕДНО…

Смяхме се до сълзи, но ЗАЕДНО…

Снимахме се, споделяхме си, шегувахме се, и пак пяхме, и пак се смяхме… ЗАЕДНО!

Вместо довиждане – БЛАГОДАРЯ!

Благодаря е една от любимите ни думи! А в последния, четвърти ден на форума, това определено е думата, която можете да чуете най-често. Удовлетворени от работата, уморени от танците :), в този ден като че ли всички „бързаме бавно“, за да съберем щандовете, куфарите и емоциите си и да се отправим към следващите си задачи, благодарни и… щастливи!

Щастливи, защото…

… защото форумът BUILDINGSTYLE – формат, съвместяващ в едно богата програма с презентации и строително изложение с щандове, за 20-ти пореден път доказа, че работи успешно. Защото събитието отново събра на едно място топ архитекти, строители, дизайнери и инвеститори с представителите на водещи фирми от бранша и доставчици на строителни системи и материали, обединени от принципа, че добрата работа изисква ЗАЕДНОСТ.

П.П.

Благодарим на всички фирми, приятели и партньори, които бяха с нас! Очакваме ви догодина по същото време и на същото място – в края на месец ноември, от 26. до 29., в Старосел!

06.12.2023

20 години BUILDINGSTYLE: Форумът, който доказа, че пътят към успеха минава през сърцата на хората

Щастливи сме! Благодарни сме! Сърцата ни са пълни с любов! Мотивирани сме да продължаваме в същия дух още няколко пъти […]

Прочети още
01.12.2023

Снимките от BUILDINGSTYLE 2023

Беше незбравим юбилей! Ще има още, сигурни сме и затова отсега ви съобщаваме датите за следващата година: 26 – 29 […]

Прочети още
Топливо АД