20 идеи за детски къщи за игра

Строителство за малки и големи момичета и момчета


Човек и добре да живее… пораства. И идва време други да играят.

Чрез имитиране и игра малките на животните се подготвят да оцелеят – да си осигуряват подслон, храна, да се грижат за потомството си.

Чрез имитиране и игра децата се учат и подготвят за живота на възрастните. Важно е да се вслушваме и вглеждаме в игрите им и да се включваме в тях – най-малкото, така те усвояват по-лесно, а и в палатка от чаршаф и 2 стола във всекидневната гадната супа става вълшебна…

PH0
Някога къщите, които си правех, изглеждаха по подобен начин, но можеха да бъдат приказни замъци, къщи край морето или на друга планета, а аз можех да бъда с еднакъв успех принцеса, пират, зъболекар или да имам антенки и крила… Бях Малката Господарка на Собствения си Дом и лично пространство.

Къщичките, които дъщеря ми започна да си прави, когато усети нуждата да покаже, че не е мое продължение, също изглеждаха горе-долу така. По-късно заедно направихме няколко от картон, в които се оттегляше величествено най-често… котката. За един рожден ден ѝ подариха „истинска“ – крехка пластмасова конструкция и „мушама за маса“, но пък изрисувана красиво. Все гледах да я изкарам на балкона, защото от миризмата ми ставаше зле.

Днес и двете сме по-големи, така че можем да направим доста повече от голям кашон с изрязани отвори за врата и прозорци. Все пак вече се налага кашоните да са поне два… А и тя е на възраст, в която скоро ще си иска самостоятелно жилище…

Децата имат нужда от такива игри. Не им се сърдете, че разхвърлят. Поиграйте с тях – така ще намалите пораженията…

А ако сте от по-сръчните и обичате да майсторите, ето ви прекрасна възможност да покажете на децата си , кое как се прави безопасно – и за вас, и за тях.

Мястото е в хола, на балкона, на двора, на плажа, в планината, пред блока – ако съседите са ОК с идеята, на покрива, ако е обезопасен…

Материалите са останали от ремонта фазери, изолации, дъски, кашони, транспортни палети, нападали клони, стари дрехи…

Важно е крайният продукт да е използваем и безопасен.

За естетическото разкрасяване се доверете на детето. За него и без това няма да има по-хубава къща – никога, никъде! Поне на първо време.

А, да! Не забравяйте, че това е неговата игра, неговата приказка, неговата къща!
Не играйте вместо децата си, а заедно с тях! Колкото и да е голямо изкушението…

PH20

PH18

PH17

PH16

PH15

PH14

PH13

PH12

PH11

PH9

PH8

PH7

PH6

PH4

PH3

PH2

PH1

 

Подобен материал от 1към1 тук