3 съвета за тревните площи в малки дворове


Малките дворове идват с много предизвикателства като едно от най-големите е да се направи полянка. Простият факт е, че с по-малко пространство за работа, самата морава трябва да бъде безупречно планирана, така че да се вписва в пространството, декоративните акценти и други общи функции на двора. В противен случай рискувате да имате двор, който изглежда тесен и претрупан. За щастие, има няколко принципа на дизайна, които ще помогнат малкото зелено пространство в двора да сработи идеално.

Бъдете готови – планирането на ландшафта на вашия двор е един от най-ангажиращите домашни проекти Планирането може да отнеме от седмици до месеци. Можете също така да получите експертен съвет от професионалисти за грижата за тревата и какъв е най-добрия начин да запазите малките зелени площи. В зависимост от това, което решите да направите, цените могат да варират значително. В крайна сметка, може да се търси нещо от изграждането на изцяло нова палуба до добавянето само на нови акценти. Проектите могат да продължат от няколко дни до няколко седмици. Но когато се оправите в задния двор, си заслужава.

Създайте геометрия

Ако работите с малко зелено пространство в двора, един ключов начин да се възползвате максимално е да създадете геометричен вид. По-геометричният дизайн прави малката тревна площ да прилича на дизайнерски акцент. В противен случай една малка тревиста площ може да изглежда като нещо, което е натъпкано в пространството, само защото задния двор трябва да има тревни площи.

На снимката можете да видите колко стилно изглежда по-малка поляна, когато е проектирана да се слее с околния двор. Кривите също дават допълнително място за акценти по периметъра на тревата.

Можете да постигнете креативност с тази идея. Някои дворове имат дори диференциран дизайн, където различни слоеве на тревата се вървят в стъпаловидна форма с каменни подпорни стени между слоевете.

Колкото по-малко е тревата, толкова повече нейните граници трябва да придадат усещане за организация на пространството. Например малки храсти или по-високи растения около границите могат да придадат атрактивни акценти, докато дизайнът на двора изглежда целесъобразен и подреден.

Вкарайте баланс

Друга идея е да се балансира по-малката тревна площ с други текстури и материали. Например, обичайно е да се добавят настилки или каменни пътеки около малки участъци тревна площ и храсти.

Снимката по-горе показва тази идея, работеща с малко зелено пространство в двора. Самата морава действа като акцент върху стила на облицоване около нея. И тъй като декингът напълно обгражда тревата, тя създава усещане за равновесие. Квадратният дизайн на тревата дава чиста геометрия на пространството. Идеи като тази са добри за малки пространства, защото можете да разширите използваемото си външно пространство с като същевременно минимизирате размера на двора, който изисква поддръжка. Това улеснява поддържането на вашите зелени площи, което е важно в малките райони, където те ще играят ключова роля.

Слейте пространствата

Друга идея е да си оформите мултифункционално пространство. Това е обичаен метод за получаване на всичко, което искате от пространството. Тъй като просто няма много място, откритата зона за хранене отива точно на самата морава. Заобикаляйки такава зона с много растителен живот, можете да се насладите на уютно изживяване.

Можете да използвате тази малка зелена идея за дворно пространство по няколко различни начина. Например, можете да използвате малката космическа тревна площ за еднократна употреба, като волейболна мрежа. Можете да поставите детска градина на открито по тревата. Или малка зенен градина може да отиде точно в средата на моравата.

 

И помнете, вашата морава трябва да отразява вашия начин на живот. Ако сте по-активни на открито, можете да изберете по-многофункционален дизайн над декоративен. Можете също така винаги да получавате помощ от професионалисти за грижи за тревата, за да създадете най-добрия си двор.

Източник: freshome.com