4 съвета за изключителен кухненски остров


Кухнята може да бъде център на дома, любимо място за споделяне на храна и много спомени. Всяка кухня има елементи, от които се нуждае – например шкафове и уреди, които оставят малко място за дизайн. Или поне се усеща така докато не започнете да мислите за остров с кухненски акцент.

Може би вече сте обмисляли остров заради неговата полза. Кой не иска повече място за съхранение, пространство за готвене и места за сядане в кухнята? Не пренебрегвайте този потенциално мощен елемент на дизайна.

Ето четири начина, по които можете да използвате кухненски остров като акцент, за да трансформирате вашето пространство за готвене.

Кухненският остров като определящ формата на кухнята

Необходимо е вашата кухня да бъде възможно най-функционална. Това е една стая, където формата наистина трябва да следва функцията, за да не останете с грешка в оформлението на кухнята, която може да направи готвенето болка в продължение на години. Можете да използвате кухненския си остров в полза за създаването на гъвкава, функционална и стилна зона за готвене. Тъй като той ще бъде голям блок в средата на вашето пространство, то ще е необходимо да е по-ефектен. Освен това, както вече споменахме, той предлага допълнително пространство за съхранение и подготвяне. На всичкото отгоре, това може да ви помогне да придадете на вашата кухня сплотено усещане. Подсветката на острова надвисва осветяването на плаващите рафтове и подчертава топлите тонове в различните дървени повърхности. 

Привлечете окото – привлечете хората

Една от основните причини хората да добавят остров е да създадат места за сядане в кухнята. Допълнителните места за сядане са служат за обединители, когато се забавляват гостите, но също така е полезно, когато си готвите като семейство или просто искате да говорите в непринудена обстановка. Създаването на впечатляващ кухненски остров гарантира, че това пространство ще се използва. Когато решите да направите нещо визуално интересно с вашия остров, като облиоването му в мрамор или боядисването му с наситен оттенък, вие привличате очи към него. И когато хората забележат вашия кухненски остров, ще забележат и леснодостъпните места за сядане. Той трябва да призове: „Дръпни един стол!“.

Цветният акцент

Кухнята може да бъде рисково място за добавяне на смели цветове. Ако боядисвате всичките си шкафове в интензивен нюанс или избирате колоритен плот, вие сте оставате с него. И тъй като вашата кухня е ключов фактор за стойността на препродажбата на дома ви, може да направите грешка. Но означава ли това, че трябва да избирате единствено скучни неутрални цветове? Абсолютно не! Вашият кухненски остров е отлично място за игра с цветове без голям риск. Акцентно осветление над вашия остров допълнително му помага да се определи като ключова част от дизайна на стаята и помага за неговото закотвяне, без значение колко смели сте с избрания от вас цвят. Ярко оранжево? Защо не!

Добавете архитектурен елемент

Компонентите, които съставляват кухнята обикновено са доста отсечени и сухи. Имате мивка, шкафове, плотове и уреди. Няма място за много други неща – или има? Когато добавите остров с акцент, можете да се забавлявате с пространството. Това е идеалната възможност да добавите архитектурен елемент, който не заема никое от ценните пространства в кухнята ви. Максимизирайте функционалното си пространство за готвене като добавите „уау“ фактор избирайки интересен кухненски остров. Дори и малко различно оформление около вашия остров може да му помогне да се чувства структурирано и да придаде нещо повече в пространството.

 Източник: Freshome.com