40+ идеи как да използваме водна декорация у дома


Свежестта у дома е много важна за здравето и общото състояние на духа. Човек като се прибере от работа трябва да се отпусне, да забрави грижите от деня и да се отдаде на заслужена почивка. Често това е трудно за постигане, особено ако живеете в града и сте заобиколени от трафик, шум, изнервени шофьори и съседи, магазини, заведения и други стресиращи фактори. Но въпреки това има начин да успеете да се отпуснете и вкъщи. Много хора вече предпочитат да се отдадат на магическите свойства на водата. Звукът на капеща или течаща вода може да е направо прераждащ за психиката и да отвлече мислите ви в друга посока. Затова събрахме предложения, които могат да ви допаднат и да ви покажат, че не е нужно да имате двор или да живеете в замък, за да вкарате това удоволствие в жилището ви.

Водна стена

Водните стени са много популярни и модерни, защото освен естетическа, имат и функционална стойност. Те могат да служат като разделител на стаи, освен ползата им като акцент в помещението им. Освен това не заемат излишно място – няма да се спъвате или да ви пречат да си размествате мебелите в стаята, а разнообразието от идеи е огромно.

Езерце у дома

Това предположение е по-скоро за обитателите на къщи. Можете да запълните мястото под стълбите или да реновирате антрето, така че да създадете интересно водно преживяване на влизане.

Ако не разполагате с къща и място, то пак има решения, които са в областта на направи си сам като това например:

Декорация с водни растения

Щом заговорихме за езерце няма как да пропуснем водните растения. Така освен успокояваща гледка към вода, ще имате и прекрасен аромат и свежест. Сега е много актуално да гледате водни растения в прозрачни аквариуми с идеини форми.

Аквариум

И като заговорихме за балбукаща вода и водни растения, няма как да не подминем класическата идея за аквариум. Стига да имате нервите да си гледате рибките, които не изискват много време или внимание.

Водно изкуство

като цяло всичко свързано с водната декорация си е изкуство само по себе си, но някои фонтанчета, които се окачват като картини на стената са наистина интересни. Подбрахме няколко добре изпълнени идеи за свободно стоящи водни декорации, които може да местите при желание.