40 идеи за еко коледна декорация


По магазините е пълно с шарени гирлянди и топки за нова година. Всички те са произведени във фабрики с тонове и носят мириса на пластмасата, която се оказа в момента е основен убиец на еко системите по света. Можем все пак да помогнем по някакъв начин и да измислим по-екологичен начин за декориране на дома. А опции всъщност има и то не малко!

Декорасцията за елхата ви може да бъде направена от плодове, цветя, та дори и стара хартия. Нужно е малко въображение и ще засенчите напълно предлаганите по магазините коледни стоки. Портокалите и мандарините са прекрасен инструмент за множество идеи, а и носят свежо ухание. Цветята, макар и изсъхнали, продължават да са интересни и красиви. Можете да пробвате да рециклирате и стари вещи у дома като стъклени буркани, тенекиени консерви, пластмасови шишета. Варианти за тяхното ползване ще откриете в снимките по-долу.

Орнаменти можете да направите дори като сготвите тесто и го втвърдите със сол. Вярно, няма да стават за ядене, но пък ще са екологично чисти и ще са ваше лично творение 🙂

Що се отнася до самите подаръци, там отново можете да си послужите с плодове, клонки, канап и стари вестници или рециклирана хартия. И без това хартията бива разкъсвана скоростно, а всичките тези панделки и опаковки после отиват в боклука. Така не само ще направите впечатление с изобретателност, а и ще пощадите природата.

Разгледайте и си харесайте. Избор има! 🙂

 

Вижте още:

Дядо Коледа ще потегли от Лапландия без туристи

10 начина да намалим разходите по Коледа