40+ идеи за различни входни врати


Входната врата е едно от първите неща, които виждат гостите. Тя ни представя пред света – пред всеки, който минава, така че е добре да не се подценява нейната важност и сила. Разнообразието е ключът към впечатляващата врата и то може да бъде постигнато не толкова трудно и не толкова скъпо.

Смяната на врата е трудоемка работа, тъй като много често е свързана с къртене, прахоляк, замазки и много мръсотия. Ако държите да запазите старата си врата, понеже нямате нужда от смяна или просто я харесвате, тогава имате много лесна опция – боя. Ако боядисате вратата и стената около нея в отличителни цветове, които изпъкват един с друг, тогава имате добра комбинация. Освен с цветовете, можете да си играете и с растенията. Някои растения са много подходящи за декорация на врати. Помислете за техния вид и разположение. Те могат да се овиват около касата или просто да са поставени стратегически от двете страни. Друга добра стратегия за освежаване на вратата са палетите. Да, палетите могат да бъдат използвани навсякъде и за всичко. Изрежете палетата и използвайте части от нея, за да добиете релеф и интересен цвят по повърхноста на вратата.

Все пак старите врати не държат вечно. При смяна на вратата вече отиваме на доста широка гама от дизайни и варианти. Не забравяйте, че това не е предмет, който можете да замените безпроблемно или просто да изхвърлите. Вратата, веднъж сложена, служи с години и нейната смяна е свързана с разходи, време и сили. Бъдете внимателни при избора си и подберете най-подходящото за вас. В зависимост от желанията ви може да изберете дървена врата, PVC или от метал. PVC вратите не са стандартен избор за външна врата, така че обикновено изборът се свежда до дървена или метална. Там опциите за дизайн са доста широки, но можем да кажем, че са разположени в две сфери – модерни и традиционни. освен предложения за старите врати, подбрахме и някои дизайни, които получават редица позитивни коментари.

 

 

 

По идея на: Architectural Digest, Homeact, Simplelifeprattle и др.