Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

BUILDINGSTYLE 2015 – празник и традиция

автор: Антония Абрашева

Сряда по обед и даже малко по-късно. В София е мрачно, студено и лепкаво от ноемврийския дъжд. Трафикът е нормално гаден и ни отнема повече от час, за да се измъкнем от столицата. Телефоните не спират да звънят, въпросите намаляват само понякога, последни уточнения,които се оказват предпоследни, малко е напрегнато, но наситено с очакване за хубавото, което предстои.

Отиваме в Банско, на архитектурния форум BUILDINGSTYLE 2015, организиран от www.1kam1.com и Ани Дамянова, която се опитва да не стърчи много зад него 😉 🙂

Магистрала „Струма“ изненадва приятно. Само една табела искаше да ни заблуди, но ние не ѝ се дадохме лесно. 😀

Някъде по пътя мъглата остана зад нас, но Пирин и Рила отказаха да се покажат по себе си и останаха забулени в облаци. Банско обаче се познава лесно – по хотелите и разкопаните улици за изграждането на воден цикъл. Въпреки че остават броени дни до началото на ски-сезона.

DSC01436

В залата за конференции на спа-хотел „Астера“ по изграждане на щанда си вече работеше екипът на Vox Profile, а на входа беше монтиран прозорецът Rotto на фирма Булдах покривни системи.

Започнахме да подготвяме помещенията за форума – размествахме маси и столове, дивани… В употреба влезе и кръстата отвертка от моята дамска чанта.

И Клинт Ийстууд бил пристигнал за BUILDINGSTYLE, но се объркал и стигнал само до Банско Филм Фест. Ще го порицаем догодина. Или той сам ще разбере колко е загубил, че не беше с нас, както някои от другите гости и участници съжалиха, че не са били на предишните издания на форума.

В четвъртък, 26-ти ноември, станахме достатъчно рано, за да видим вр. Тодорка, показал се за няколко минутки – колкото да ни увери, че Пирин все още не е избягал. После заваля…

DSC01498

Започнаха да пристигат участниците със щандовете, за да могат да ги подготвят навреме, а гостите се настаняваха в спа хотел Астера и в хотел Dream. Е, не мина без затруднения, но всички бяха изключително добронамерени, помагаха си взаимно и с настроение, което продължи и по време на тест-драйва на HONDA, а и доста след вечеря с много музика, песни и танци – диджей Бате Пешо и група СкандаУ бяха великолепни!

В петък, 27-ми,  облаците благоволиха да се отдръпнат поне от близките хълмове, за да видим, че са побелели от сняг. При нас валеше дъжд.

DSC01915

Тези, които участваха само със щандове, наистина се бяха постарали да покажат най-доброто, на което са способни – Вокс Профиле, Икор Партнърс,  Велукс – покривни прозорци, ВАС Про,  Хьорман БългарияБауцентрум-АПюър УотърУуд Солюшънс, Мебели Kinnarps (Kammarton)Klinker Przysucha, ESCREOКлимаКом,  Ви Джи Еф, Паркетен стил. Изключително любопитна и впечатляваща беше изложбата с фотоколажи от снимки на графити на Стефан Костов от Стефан Костов Photography.

DSC01715

В програмата на форума този ден бяха предвидени 12 презентации – Архитектурно студио ЕРБЕ, Кнауф АМФ ЕООДКнауф България ЕООДАрдекс ЕООДОргахим АДТюлипс ООДБултрако АДТракия Глас България ЕАДA+ Solutions ООДАвалон Индъстри АДКорадо България АДВега Стар Трейдинг. В почивките се наслаждавахме на кафе от фирма Елиа. За всички презентации ще ви разкажем по-подробно в отделни материали, но сме длъжни да отбележим, че всички много се забавляваха, въпреки сериозността на темите, защото бяха представени изключително любопитно и интересно.

DSC01629

Изложба от фотоколажи с графити от Стефан Костов Photography

По време на презентацията на фирма Авалон Индъстри АД за циментови системи за хидроизолации и лепене на облицовки, дъждът се появи и на сцената и предизвика малко смут и напрежение. Проблемът обаче показа колко наистина качествени са мокетите на фирма IKOR Партнерс. Накара и управата на хотел Астера да си стисне ръцете с фирма Изи Билд за подмяна на хидроизолацията на залата, която се намира под нивото на паркинга.

DSC01807

Който поиска, пак покара Honda CRV и Honda CRV Facelift 2015, но ПРЕДИ дегустацията на омайното шотландско уиски, представено от Алеко Трайков от Вега Стар Трейдинг. Lauders – Lauder’s Sherry Edition Oloroso Cask, Lauder’s Ruby Cask Finish, Lauder’s Queen Mary Special Reserve, Islay Mist 17 Year Old Blended Whisky… Уискито беше чудесно, стопли гостите и озари очите им!

DSC01902

Рафи Бохосян малко прилича на хобита Фродо и, въпреки че не е толкова голям, колкото гласа и харизмата си, той е великан, раздаде се и накара всички да пеят и танцуват. В края на участието си Рафи изтегли победителят – арх. Иво Славчев, в томболата за дизайнерска пътна чанта на Christian Lacroix, осигурена от Хенкел България, партньор на BUILDINGSTYLE и спонсор на участието на Рафи. Наградата връчи инж. Иван Давидов, а партито продължи до… хм…

DSC01892

Отляво-надясно – Стоян Бонев, Рафи, арх. Иво Славчев, който спечели наградата на Хенкел и инж. Иван Давидов.

Специални благодарности изказваме и на другите ни партньори от Медиа Маг,  Гласко, Изи Билд ООД и ДСК Банк!

Афтър-парито в събота продължи с още 10 презентации. За отбелязване е, че  почти всички успяха да станат и да дойдат навреме дори за първата презентация – сигурно, защото  беше на лъчезарната конкуренция на Явор Стоянов от Ардекс – Елена Иванова от Кингспан ЕООД.

По време на презентацията си фирма Ховал награди Величка Кръстева с пътуване за двама с поети всички разноски по пътя и престоя до фабриката във Вадуц, столицата на Лихтенщайн.

S1180249

Костадин Джампалски, Ани Дамянова и Станимира Димитрова при тегленето на наградата на Ховал

После се представиха ТП Линдаб С.Р.ЛБулдах Покривни Системи ЕООД,  Дорма България ЕООДА+Solutions ООДРехау ЕООДИдеал Стандард Видима АДБенджамин Мур България и  Ай Енд Ди Глобал ЕООД. По време на презентацията си фирма Ховал награди Величка Кръстева с посещение до фабриката им във Вадуц, като поемат всички разходи по пътуването и престоя.

IMG_0120

Всички участници в Националното състезание по хвърляне на хартиени ракетки, организирано от VAS про.

След края на работната част се проведе Националното състезание с хартиени ракетки, организирано от Вас про. Борбата беше безмилостна, люта и оспорвана! Някои ракетки не бяха разбрали, че не са бумеранги, на някои носовете им бяха като котви, трети бяха управлявани от легнали си рано сутринта купонджии, а една остана завинаги в облаците… в лампите. Накратко – много беше весело, а журито – Неподкупната Ани, Стоян Бонев от Хенкел България и Владимир Владимиров от Велукс България, се видяха в приключение! 😀

Наградите, осигурени от Вас Про, но раздадени по време на купона бяха:

1-ва награда – стойка за вино, чаши за вино и… вино. Тя отиде при Мирослав Гюнелиев.
2-ра награда – ракия и чаши за ракия. Тях заслужи Александър Инджебаров.
3-та награда – ледочистачка и течност за чистачки получи инж. Румен Иванов от Хьорман
Голямата награда за дизайн на ракетка спечели арх. Славчев, а с поощрителна награда бе отличен арх. Илиян Илиев.

DSC01957

След кратка волна програма и отново тест-драйв с колите на HONDA дегустирахме вино от  Винарска изба FOUR FRIENDS – бяло, розе и червено вино Four Friends и вината Zitara. Попихме, поговорихме и гледахме мача на Григор Димитров, който победи французина Гаел Монфис с 6:3, 6:4, което трябваше да се отпразнува подобаващо и се подготвихме за поредната щура веч… нощ.

DSC01971

Гледаме мача на Григор Димитров и ….си пииваме от вината на Four Friends. Наздраве! 🙂

Тази вечер за настроението ни се грижиха професионална фолклорна танцова формация „Заря“. Валерия Момчилова ни изпрати в Космоса още в началото, когато запя „Излел е Делю хайдутин“. Виха се хора, тропаха се ръченици, а в играта с публиката победител стана Елена Иванова от Кингспан, което публиката посрещна с бурни аплодисменти и дълги скандирания „Елена! Елена! Елена! Елена! Елена!“

DSC02032

След „Заря“ дойде време за официалното раздаване на наградите на Вас Про за победителите в Националното състезание с хартиени ракетки. Най-специалната и вкусна награда получи най-малката участничка в състезанието и в BUILDINGSTYLE – Софи. Именно нейната ръчичка изтегли още 4-ма участника, които получиха оригинален каталог от американския офис на Бенджамин Мур.

DSC02148

Щастливката Нели Вельова, която спечели от томболата на Бенджамин Мур – едноседмична почивка за двама в Бали

Пак ръчичката на Софи определи голямата награда, осигурена от Бенджамин Мур – пътуване за двама по избор до о-в Бали, Камбоджа, Виетнам или Индонезия, да иде при Нели Въльова от Медия Маг. Десетина минути по-късно, когато се поуспокои съвсем мъничко от емоцията, Нели покани за пътуването си до о-в Бали Ани (Дамянова), която бе изключително изненадана и трогната.

S1180350

Ани, как се почувства, когато Нели те покани да отидете заедно в Бали?

 Аз през цялото време все се шегувах, че не мога да участвам в нито една от томболите с награди, които тази година бяха наистина в изобилие, за да не ме обвинят, че нещо е нагласено. Даже, преди да започне форума, споделих с Диди Маринова от Бенджамин Мур, че аз и моя екип няма да участваме.  Но поканата на Нели към мен е поредното доказателство, че ако трябва да спечелиш, не ти е нужна томбола. Много съм изненадана, наистина…Когато Нели ми каза, че иска нещо да ми даде и  почти излязохме от ресторанта…аз ококорих очи като пораснало дете, което вижда Дядо Коледа, а знае, че той не съществува. Благодаря, Нелка! Благодаря! Никой не ми е подарявал такова голямо нещо, дори не зная как да го приема…Арх. Гергана Саралиева дойде при нас точно по това време и каза, че няма да ни оставят сами в Бали и ще дойдат с нас….още хора. Така, че със сигурност ще бъде голям купон и там. После отидохме в ресторанта и Нели сподели с всички какво е нейното решение. Чувствам се прекрасно, това е!

Двете съвсем скоро ще се срещнат, за да уточнят подробностите около пътуването.

Дойде ред за раздаване на наградите на BUILDINGSTYLE 2015, определени с анкета сред участниците, които определиха.

DSC02098

Видин Бушнаков от Кнауф България прие нградата и от името на Кнауф АМФ. Двете фирми бяха посочени почти нвсякъде заедно като най-полезна презентация

Наградата за най-полезна презентация е за Кнауф – Кнауф АФМ и Кнауф България.

Наградата за най-интересно поднесена презентация е за Кингспан и чаровната Елена Иванова, приветствана отново с аплодисменти и скандиране.

DSC02103

Елена Иванова от Кинспан, която изненанда цялата аудитория с това, че тя няма награди:)))) спечели награда за презентация, поднесена по най-интересен начин

Наградата за най-запомнящ се презентатор е за Ардекс и Явор Стоянов, но за малко и тази награда щеше да иде при Елена Иванова.

DSC01638

Явор Стоянов от Ардекс, който за пореден път печели приза за най-запомнящ се презентатор, не бе с нас последната вечер и не успя да вземе наградата си лично, но беше оставил предствител в лицето на арх. Ваня Мянкова, която обеща да му я предаде….неотваряна

С нови сили след вълненията и емоциите покрай наградите, песните и танците продължиха до…

Четири дни, а свършиха бързо. Защото бяха хубави и пълни със съдържание. 🙂

Засега толкова! Дано сте се наспали и отпочинали вече. Очакваме ви отново през 2016 г., за когато сте си поръчали много презентации за всякакво осветление, за пасивни сгради, за сглобяеми сгради, за парково озеленяване, иновации в интериора, повече български производители, системи за управление на сгради, архитектурни конструкции, системи за усилване на строителни конструкции, материали за реновиране и консервация на фасадите на сгради – паметници на културата, сравнителен анализ на пазара и… други. 😀 Всички фирми, които искат да се включат с тези теми, да се свържат с нас – ние сме на линия!

До 2016 г.! А дотогава да ви липсваме! 😉

DSC01921

Желаем ви светли празници и доходоносни делници! Пълно да е в дните и душите!

Беше ни приятно! Всичко хубаво! Довиждане! Адиос! Аривидерчи! Бай! До скиф! Лека нощ! И тъй нататък 😀

П.П. NB!!!

Ани, благодаря! 🙂 🙂 🙂

DSC01862

Моите сладки помощници и НАЙ- ВЕЛИКИЯ екип на 1към1! Обичам ви!