Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

5 бързи и лесни идеи за красиви великденски яйца

Великден наближава, а с него и все по-честото ровене в мрежата за добри идеи как да боядисате красиви великденски яйца, нали? Стоп!

От опит знаем, че светът на идеите е необятен, а боядисването на яйца се е превърнало в цяло самостоятелно арт изкуство. Знаем обаче и колко време може да ви отнеме да избирате между десетките хиляди идеи, водени от желанието да направите най-красивите яйца и тази (или поне тази) година.

Избрахме 5 супер идеи, които освен това са бързи и лесни за изпълнение. Не изискват специален ресурс, а резултатът ще бъде гарантиран.

1. Точки

великденски яйца
Великденски яйца с точки // сн.: Eggs Ca

Ами да! Много лесно, супер бързо и адски сладко. Използвайте капкомер с тампон, клечка с памук или просто някоя от четките за рисуване на децата, за да направите своите яйца на точки. Ако харесвате идеята, че бялото е винаги подходящо, можете да направите точки върху белите яйца така, както щастливата кокошка ги е снесла (задължително сварени обаче!). Ако предпочитате да се придържате към традициите, можете първо да боядисате яйцето със светла основа и след това да нанесете точките.

2. Брокат

великденски яйца
Великденски яйца с брокат // сн.: Eggs Ca

Не пестете блясъка! Дори и най-строгият привърженик на традициите, който боядисва всичките си 125 яйца само в червено, ще оцени ефекта! За целта – оваляйте прясно боядисаното яйце, веднага след като го извадите от боята, в брокат и оставете внимателно да изсъхне. Готови сте и с този дизайн 🙂 П.П. Нали не е необходимо да напомняме, че брокатените яйца не бива да се полират след това допълнително?

3. 50/50

Красиви великденски яйца // сн.: Eggs Ca

Това е предпочитан начин за шарене на яйцата от хора, които имат желание да се отдадат на каузата, но времето им е много кът. Потапяте яйцето до половина в едната боя, след това правите същото с другата половина в друг цвят боя и… Voilà!

4. Тиксо или лепенки

Великденски яйца с тиксо // сн.: Eggs Ca

Супер лесен начин, който с малко тиксо (за предпочитане е хартиено) или лепенки, изрязани на лентички, кръгчета, сърчица и какво ли още не, може да превърне всяко яйце от великденската кошница в произведение на изкуството!

5. Восъкът е винаги на мода

великденски яйца
Класически, но нежни // сн.: Eggs Ca

Факт! Използвайте восък или пастели за рисуване (супер ефектен и сполучлив вариант също), за да нашарите яйцата така, както въображението ви води.

И една бонус идея:

Ако има около вас деца, доверете се на тяхното въображение и ги оставете да творят както и колкото искат. Вие просто асистирайте!

великденски яйца

Вижте още: