Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

5 хитри трика за идеалното барбекю местенце

Времето вече е топло и след дългото чакане през зимата е добре да се възползваме от всеки възможен слънчев ден. А какво по-хубаво от барбекю на въздух? Ако сте решили да се възползвате максимално от летните дни, то вечер в компанията на семейство и приятели е едно от най-приятните изживявания. За да го направите перфектно може да добавите няколко детайла, които няма да останат незабелязани и ще превърнат събитието в истински хит.

Зеленината придава свежест

Дори да сте на тераса, то нищо не пречи да добавите малко зеленина. Едно от основните неща, които се отличават в списанията за декорации през миналата 2017 г. е засиленото присъствие на растения. Нуждата от бягство в природата се пренася и по домовете, така че ако искате наистина да създадете уютна домашна атмосфера, то някое друго растение или саксия с тревичка ще ви донесе допълнителни точки.

Интересни готварски уреди

По магазините сега е пълно с доста любопитни джаджи за приготвяне на манджи. Това би било придало интересен и любопитен нюанс на вечерта, да се отворят теми на разговор и дори да се превърне в шегата на вечерта. Знаете как барманите по баровете подхвърлят бутилки и правят номера? Е, това е вашият начин да блеснете пред гостите 🙂

Осветлението е важно

осветлението няма само функционална роля, а и декоративна. То може да внесе много настроение, да създаде атмосфера и да разкраси пространството.

Няколко съвета за двора

Наблегнете на мястото около масата. Дори дворът ви да не е в цялостно добро състояние, недейте да хабите сили и да се опитвате да оправите всичко. Погрижете се за района около масата, тъй като това е мястото, върху което ще са фокусирани вашите гости. Окосете тревата ниско, дори тя да не е все още готова за косене и добавете няколко саксии с тучни цветя. Така мястото ще изглежда стегнато с цветна свежест и няма да остави гостите ви да се съсредоточат върху несъвършествата в останалата част на двора.

Сложете декорация на масата

Макар в суматохата около приготовлението това да не ви е първото нещо в списъка, все пак го добавете и не го забравяйте. Приятната декорация на масата ще бъде оценена, гарантираме ви. Модата през последните години е вместо вази с цветя да се слагат терариуми. Прозрачна купа с пръст и камъни, някое свежо младо растение, ще свърши перфектна работа. Красиви салфетки също са добър начин да покажете колко сте се постарали.

По идея на housebeautiful.com