5 идеи за декорация, които издържаха теста на времето


Разгледайте 14-милиарда дизайна за дома в платформата Pinterest и очите ви ще свикнат с декорации отпреди десетилетия с нотка на лукс. ВЗабелязва се възраждане на 50-те и 20-те години със златни, жълти и тъмно сини акценти. Цветове на боя от бяла стена, тапети, вдъхновени от ботаника, и толкова много други вдъхновения. Дизайнерите на мебели щурмуват изоставени работилници, боклуци и кораби, за да възстановят стари мебели за масивни и скъпи тапицерски проекти. От 20-те до 90-те, чак до наши дни, ето тенденциите в декора, които са останали и ще продължат да издържат на теста на времето.

Екологична декорация

Екологичният декор ще има постоянна сила не само през 2019 г., но и за десетилетия напред. Всички се доверяват на зеленината. Тази тенденция се дължи на непрекъснатите кампании за устойчив свят и опазване на околната среда. Ключовите играчи в индустрията за декори поеха водещата роля и започнаха да разработват устойчиви модели за домовете. Екологичните дизайни на дома помагат за намаляване на въглеродния отпечатък. В резултат на това търсенето на екологични дизайни също продължава да нараства в индустрията.

Някои от екологичните начини за декориране на вашия дом включват:

Използвайки бамбукови настилки и други възобновяеми материали

Инсталиране на енергоспестяващи уреди и осветление

Пренареждане и повторно използване на намерени предмети

Използване на живи растения в целия ви дом

Цветни палитри

Приглушените цветове правят пространствата визуално плътни и завладяващи, но смелите цветове внасят естествено усещане в един дом. В резултат на това повечето собственици на жилища предпочитат смели цветове в интериорните си декорации. От картини, уреди, мебели, ярките цветове се чувстват свежи и биват предпочитани. Повечето хора предпочитат смели цветове като буйни зеленини, смели жълти изявления и драматични червени тонове. Творческото съчетаване на тези цветове дава уникален дизайн на интериорния декор за всяка къща. Черно и бяло е безопасната дизайнерска тенденция, но когато се използват заедно, те придават контрастиращо чувство за баланс, което оставя дома ви да изглежда страхотно по всяко време.

Винтидж осветление

Това е тенденция, която съществува вече няколко години. Тя се отличава с по-малко изложени осветителни тела и винтидж висулки покрити с медни и месингови облицовки. Идеи може да откриете ТУК

Геометрични форми

Включването на геометрични шарки на стените и таваните са нови тенденции в декорацията на къщата. Моделите правят драматично присъствие в къща. Това е особено подходщо в комбинация с по-смели цветове.

Метални акценти

Ако искате да добавите блясък в дома си, изберете метални акценти. Металните аксесоари могат да бъдат вградени на празни места, стени и кухненски плотове. Малко докосване от метални акценти би донесло прекрасен поглед над обикновена къща. Ако търсите лесен и страхотен акцент за стените, те ще ви свършат работа.

Източник: https://architecturesideas.com