5 интериора вдъхновени от героите в „Игра на тронове“


Целият свят е затаил дъх преди излъчването на последния епизод от драматичния сериал „Игра на тронове“. Това е последният 7 сезон, за който феновете се готвят от 2 години. Към момента чувствата към развитието на историята са различни, но едно е сигурно – на всички ще ни липсва остроумният сюжет и добре изпълнена синематография на поредицата. Макар да има известна утеха със слуховете, че Джордж Р.Р. Мартин чака да свърши сериала, за да издаде следващата си книга, то има и други начини да съхраним духа на сериала.

Екипът на e-design company Modsy  е тук, за да помогне с това. Те са проектирали пет интериора, вдъхновени от различните фамилии в любимата епична фантастична сага. Независимо дали сте заклет фен на Таргариен или сте обещали сърцето си на Старките, ще намерите начини да запазите играта на тронове жива в дома ви дълго след края на сериала.

Старк

 

Северът помни… че можете да имате утилитарно настроение към вашето пространство, без да се чувства студено и неприветливи. За да постигне вдъхновения от Старк вид,  Modsy поглеждат към органични елементи като дърво, кожа и вълна. За вашето лично Уинтерфел пространство, Modsy предлага „ чисти и прости линии във вашите фундаменти, които позволяват на материалите да бъдат фокусна точка.” Също така си вземете полилей от рога. Всеки има нужда от полилей от рога.

Таргариен

Тъй като Драгънстоун няма най-примамливия интериор, Modsy отправиха поглед към Майката на Драконите, за да намери вдъхновение за тази стая в стил Таргариен. Смесицата от романтично разнообразие на тъкани и бронеподобни метали се чувстват много в стила на Денерис таргариен. Също така обърнете внимание нанамека към нейната гордост и радост – Дрогон, Визерион и Регал като форми и декор. За да приготвите дома си за  Денерис Таргариен, Първа с това име, Родената в буря, Неизгоримата, Майка на дракони, Халееси на ездачите на Дрого, Трошачката на окови, Кралица на Андалите и Кралица на Седемте кралства на Вестерос, не забравяйте да „свържете мебели и тъкани в приглушени, земни тонове с метали, а различните текстури да създават слоен, органичен вид“.

Белите бродници

Ей, дори и немъртвите трябва да живеят някъде! Един вид… Може би нощта не е толкова тъмна и пълна с ужаси, както ни караха да повярваме. Само защото можете да посрещнете дългата зима, това не означава, че не можете да имате някои уютни тъкани и текстил, които да ви стоплят. И понеже Кралят на нощта и неговите себеподобни изглеждат като вид, който живее на открито, според Modsy трябва „да се придържате към по-селски вид,като дървени масички и сурови дънери“, ако искате да донесете този вид у дома. Искаме да кажем, че ако подкрепяте врага и Джон Сноу, вероятно никога няма да говорим с вас отново, но все пак пичът „не знае нищо“ (за интериорния дизайн).

Тирел

Въпреки че Дом Тирел е унищожен, личното пространство на лейди Олена, Планински рай винаги е бил едно от най-романтичните и тучни места в Седемте кралства. Гербът пък беше златна роза, така че очевидно Modsy включи в този вид много флорални мотиви. Смесен с по-традиционни мебели и смели декори, пространството се чувства по-скоро деликатно. За да възпроизведе това съпоставяне, Modsy предлага „смесване на по-голям полилей с малко по-нежно усещане, за да се създаде малко контраст.“

Ланистер

Очевидно Ланистър винаги погасява дълговете си и поддържат чиста къща, проектирана с микс от средиземноморска и колониална естетика. Modsy даде на тази стая, вдъхновена от Ланистър, луксозно усещане като включи традиционните червени и златни елемнти от емблемата на фамилията и запълни пространството с много текстил. МДизайнерите предлагат включването на по-тъмни дървесини във вашия дом, за да се създаде драма.